Cursuri de calificare gratuite prin proiectul „Alba Iulia 360“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea abilităţilor şi competenţelor profesionale sunt principalele avantaje ale participării la cursurile de formare profesională organizate prin proiect. Pe termen lung, măsura va creşte atât nivelul de trai al persoanelor calificate, cât şi al membrilor familiilor acestora şi implicit al comunităţilor din care fac parte.

Proiectul „Alba Iulia 360este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizaţii.

O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare şi consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumaţi spre unul dintre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

Primul curs organizat este cel „Măcelar“ şi a demarat în data de 16 aprilie, la Alba Iulia. Programul este de calificare şi este susţinut de experţii Fundaţiei PAEM Alba, partener în cadrul proiectului. Cursul are o importantă componentă practică.

Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experienţă, folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire, obţinerea unei diplome recunoscute în România şi Uniunea Europeană, dobândirea de competenţe profesionale.  

Imagine indisponibilă

Participanţi la cursul de Măcelar

Cursanţii au fost selectaţi din comunităţile ţintă ale proiectului: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

Prin proiect vor fi organizate şi alte cursuri de calificare:

  • Ingrijitor bătrani la domiciliu;
  • Lucrător în comerţ;
  • Agent curăţenie;
  • Tâmplar universal;
  • Croitorie îmbracăminte după comandă;
  • Vopsitor industrial;
  • Agent de securitate.

Pe lângă cursurile de calificare enumerate, vor fi organizate şi altele, ce vor fi definite în funcţie de nevoile beneficiarilor direcţi ai proiectului şi de oportunităţile de pe piaţa muncii.

Servicii integrate

Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esenţiale care ţin de sfera socială, profesională, medicală, educaţională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viaţă pentru zeci de familii din comunităţile amintite.

Recrutarea pentru serviciile gratuite ale proiectului este în derulare. Condiţiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar şi perioada în care au loc le puteţi afla de la experţii implicaţi în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crişan – 0740/487596.

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului  Alba, Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Fundaţia PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuţia nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuţia Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite