Valeriu Gheorghiţă spune că primele centre de vaccinare drive vor fi gata până la finalul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghiţă a spus că centrele de imunizare drive-thru vor fi gata până la finalul lunii aprilie. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Valeriu Gheorghiţă a spus că centrele de imunizare drive-thru vor fi gata până la finalul lunii aprilie. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus, luni, că primele centre de imunizare anti-COVID-19 de tip drive-thru vor fi puse în funcţionare până la finalul lunii.

Într-o emisiune la Digi FM, Valeriu Gheorghiţă a spus că persoanele vor fi imunizate în aceste centre cu serul Pfizer, fără a avea nevoie de programare.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (...) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane - sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, conform Agerpres.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite