Salarii de peste 2.000 de euro pentru românii care vor să lucreze în domeniul hotelier-gastronomic în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de muncă sunt disponibile prin intermediul ANOFM FOTO Adevărul
Locurile de muncă sunt disponibile prin intermediul ANOFM FOTO Adevărul

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie locuri de muncă bine plătite în domeniul hotelier-gastronomic, în Germania, prin intermediul reţelei EURES.

Concret, reţeaua europeană a scos la concurs 22 de posturi de ospătar, două posturi de barman, opt posturi de bucătar şi două de recepţioner la hotelurile Marriot Frankfurt şi Block House, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Braşov. Interviurile au loc în prima săptămână a lunii septembrie, potrivit ANOFM.

Pe lângă calificarea profesională încheiată în domeniu dar şi experienţa, solicitată de angajator, candidaţii trebuie să deţină cunoştinţe bune de limba germană şi engleză, în cazul celor care optează pentru posturile de ospătar, barman sau bucătar.

În ceea ce-i priveşte pe cei care optează pentru un post de recepţioner, nivelul de limbă germană şi engleză trebuie să fie unul avansat.

„Angajarea se face pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată. Salariul oferit este de 1500 - 2206 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, pentru posturile de ospătar şi barman, şi de 1500 - 2054 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională”, arată ANOFM.

Ce oferă angajatorii

Potrivit sursei citate, Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare şi masă (doar în timpul programului de lucru) contra cost, iar Block House asigură cazare în primele 6 luni şi masă pe toată perioada contractului de muncă (doar în timpul programului de lucru).

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:
-    cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
-    copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
-    C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);
-    cazier judiciar în original din care să reiasa că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
-    adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite