Ploieşti: Carasul a populat în număr mare lacul din Parcul Bucov
0300 de kilograme de caras au fost aduse de la Dunăre pentru a creşte numărul puţinilor peşti existenţi în balta Parcului “Constantin Stere”. Angajaţii zonei de agrement şi pescarii amatori nu vor avea voie să-i hrănească artificial. Taxa de pescuit este de 25 de lei pe zi, de persoană.
Pescarii amatori din Prahova au parte de o surpriză de zile mari. După şase ani în care abia au prins ceva în undiţe la balta Parcului “Constantin Stere” din localitatea Bucov, de ieri, şansele lor s-au înmulţit.
Conducerea zonei de agrement a comandat caras viu, direct de la Dunăre, pentru repopularea lacului, după mai bine de jumătate de deceniu de când aceasta nu a mai avut loc. Aşa se face că ieri după-amiază o dubiţă dotată cu un bazin de apă a oprit pe marginea bălţii de la Bucov pentru a vărsa peste 300 de kilograme de peşte adus tocmai de la Cernavodă.
Se vor hrăni ecologic
După ce au cântărit carasul, angajaţii parcului l-au transportat cu ajutorul unor navete dându-i drumul în apă. Au fost câţiva peşti care nu au supravieţuit schimbării de mediu. Toată operaţiunea a durat mai bine de o oră.
“S-a luat decizia de repopulare cu peşte a acestui lac pentru avem tot mai multe persoane care vin să să pescuiască, mai ales că vremea este din ce în ce mai frumoasă”, a declarat Iulian Costache, purtător de cuvânt la Parcul “Constantin Stere” din Bucov.
“Peştii se vor hrăni în mod natural, ecologic, cu larve, crustacee, vegetaţie, moluşte sau icre. Încurajăm pescuitul sportiv. Oamenii nu au voie să plece acasă cu < >, ci să-i dea drumul imediat în apă”, a mai precizat reprezentantul zonei de agrement.
Condiţii de supravieţuire
Pentru ca peştele adus de la Dunăre să aibă condiţii propice de înmulţire şi ca să poată supravieţui, balta de la Bucov va fi curăţată de mătasea broaştei. “Apa are o culoare verzuie, iar mătasea broaştei nu este propice într-un bazin în care creşti peşti. Este periculoasă pentru că iese la suprafaţa apei şi ia din oxigenul peştilor”, a menţionat Dan Vicol, patronul societăţii care a distribuit carasul.
Bucurie pentru pescari
Lacul are o suprafaţă de 1,8 hectare, iar pe alocuri apa atinge adâncimea de doi metri. Pe lângă caras, în baltă există şi crap, biban şi fitofag.
“Este super că avem mai mult peşte. Câteodată stăteam de dimineaţă şi până seara şi nu prindeam nimic în undiţe. Se pare că norocul va fi de partea noastră”, a spus Adi, un adolescent care a venit ieri să pescuiască la Bucov, însoţit de câţiva prieteni. “Este bine ce se întâmplă. Poate totuşi ar trebui să cureţe mai bine lacul şi să scadă puţin taxa. E cam mult să dai 25 de lei pe zi în încercarea de a prinde ceva peşte”, a subliniat Dan Toma, şi el tot pescar amator.
Concurs de pescuit
În data de 15 mai, la Parcul Bucov va avea loc prima ediţie a Cupei Presei la Pescuit. Reprezentanţii media locale vor avea la îndemână lansete pentru a prinde caras, crap, biban sau fitofag. Câştigătorii vor fi premiaţi cu undiţe şi cu alte materiale specifice pescuitului sportiv.