Pas important pentru modernizarea unui drum spectaculos din România. Contractul este estimat la aproape 42 de milioane de lei
0Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit luni, 17 februarie, șase oferte la licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea DN 67C (Transalpina).

Ofertele au fost depuse pentru contractul necesar completării, revizuirii și actualizării Studiului de Fezabilitate necesar modernizării Drumului Național 67C, denumit și Transalpina, cel mai înalt drum din țară.
Contractul, finanțat prin Programul Transport 2021-2027, prevede identificarea mai multor măsuri prin care, pe sectorul de drum național, cuprins între Bengești și Sebeș (148,41 km), să se poată circula în condiții mai mari de siguranță și de confort.
Potrivit contractului, care este în valoare de 41,45 milioane de lei (fără TVA), Studiul de Fezabilitate va trebui să fie finalizat în maximum 18 luni, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
„O nouă etapă importantă pentru proiectul de modernizare a DN67C (Transalpina)! Au fost depuse astăzi (n.r. luni - 17 feburarie) 6 oferte pentru contractul necesar completării, revizuirii și actualizării Studiului de Fezabilitate necesar modernizării acestui drum montan aflat la mare altitudine:
- SC IRIMAT CONS SRL (Lider de Asociere) – SC GEOTESTING C.I S.R.L (Asociat) – SC INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII SRL (Asociat) – SC PLANEXE DESIGN SRL (Asociat) - România;
- SC SPECIALIST CONSULTING SRL (Lider de Asociere) – SC RIA DESIGN CONSULTING SRL (Asociat) - România;
- SC TOTAL ROAD SRL (Lider de Asociere) - SC RUTIER CONEX XXI SRL (Asociat 1) – SC EVALCONS TECH SRL (Asociat 2) - România;
- SC PROIECT – CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL (Lider de Asociere) – SC ROADS DESIGN SRL (Asociat) - România;
- YUKSEL PROJE AS (Ofertant unic) - Turcia;
- INTECSA – INARSA, S.A.U („INTECSA”) (Lider de Asociere) – ELECTROPROIECT SA (Asociat) – Spania - România”, a transmis Cristian Pistol.
Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan. Are o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri. Drumul pornește din localitatea gorjeană Bengești Ciocadia și ajunge în orașul Sebeș, din județul Alba. Traversează munții Parâng și ajunge la o înălțime de 2.145 de metri, în pasul Urdele.