Ministrul Sănătăţii: Imigranţii care vor fi repartizaţi în România vor fi supuşi unui control medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţii care vor fi repartizaţi în România vor fi supuşi unui control medical FOTO AP
Imigranţii care vor fi repartizaţi în România vor fi supuşi unui control medical FOTO AP

Imigranţii care vor fi repartizaţi în România vor putea beneficia de asistenţă medicală de urgenţă în mod gratuit, potrivit declaraţiilor făcute de Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

„Controlul medical este firesc având în vedere faptul că respectivele persoane vin din regiuni diferite, zone ce se confruntă din punct de vedere medical cu probleme diferite. Iată şi un exemplu. În Siria se consemnează în prezent multe cazuri de poliomelită. Aşa că va fi necesară investigarea stării de sănătate a imigranţilor şi există potenţialul pentru efectuarea unei asemenea proceduri”, a declarat Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres. 

În plus, imigranţii „vor beneficia de asistenţă medicală de urgenţă în mod gratuit”.

România sporeşte securitatea la frontierele României

Vicepremierul pentru securitate Naţională, ministrul de Interne Gabriel Oprea, a convocat, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. În cadrul şedinţei s-a stabilit că vor fi sporite măsurile de securitate de la graniţele României, în special la frontiera cu Serbia.

„Europa se confruntă în acest moment cu o criză a imigraţiei fără precedent, generată de persoane aflate în nevoia de protecţie internaţională, majoritatea provenind din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu şi se îndreaptă către ţări din vestul Europei. Conform datelor consolidate la nivel naţional, România nu resimte o presiune imigraţionistă crescută. De asemenea, atât din punctul de vedere al încercărilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cât şi din punctul de vedere al cererilor de azil, nu s-au semnal creşteri. Cu toate acestea am cerut membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să avem o atitudine responsabilă şi să acţionăm preventiv”, a spus Oprea. 

Mai mult, acesta a adăugat că s-a decis întărirea măsurilor de securitate la frontierele ţării, în special la frontiera cu Serbia, pentru a se evita riscurile de securitate. 

„Am decis, astăzi, să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia, pentru a evita riscurile colaterale pe care le-ar reprezenta atragerea României în fluxul migraţionist care afectează statele din vecinătate. Din punct de vedere geostrategic, România securizează 2.070 de km la frontiera externă a Uniunii Europene, dintre care peste un sfert, adică 546 de km la graniţa cu Serbia. Pe această zonă de frontieră vom intensifica măsurile de securitate prin acţiuni comune, în sistem integrat, potrivit atribuţiunilor tuturor instituţiilor abilitate din domeniul securităţii naţionale. Avem în vedere intensificarea cooperării dintre autorităţile naţionale de aplicare a legii, ca aspect de interes privind securitatea frontierei de stat, creşterea capacităţii operative la frontiera cu Serbia, creşterea capacităţii operative a frontierelor în zona de risc prin mijloace tehnice şi aparatură de observare fixă şi mobilă pe timp de zi şi pe timp de noapte", a spus Oprea.

Totodată, Oprea i-a informat miercuri şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Victor Ponta despre convocarea acestei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condus de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, sunt reprezentate următoarele ministere şi instituţii publice centrale: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului-Ministru, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare, Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Pe 8 septembrie, Comisiile parlamentare de politică externă, de apărare şi Comisia Schengen vor discuta cu miniştrii de Externe şi Interne despre criza refugiaţilor, pentru a stabili un punct de vedere al Parlamentului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Vicepremierul Gabriel Oprea: Am decis să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne, a declarat, joi, la sfârşitul şedinţei cu Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă de la Guvern, că vor fi sporite măsurile de securitate de la graniţele României, în special la graniţa cu Serbia.

ANALIZĂ De ce România nu e atractivă pentru imigranţi

Deşi românii de rând se arată, în general, toleranţi cu o posibilă venire a refugiaţilor sirieni în ţara noastră, specialiştii spun că aceştia nu au prea multe motive să se îndrepte spre România. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite