Medicii germani îi sfătuiesc pe compatrioţii lor să meargă „ca pinguinii pe gheaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chirurgii germani specializaţi în traumatisme musculare şi osoase au publicat miercuri un ghid de recomandări prin care i-au sfătuit pe compatrioţii lor „să meargă ca pinguinii pe gheaţă”, pentru a evita alunecările pe străzi şi trotuare, după ce Biroul naţional de meteorologie din Germania a prognozat pentru următoarele zile temperaturi deosebit de scăzute la nivelul întregii ţări, informează Reuters.

Acel ghid de recomandări, publicat pe site-ul Societăţii Germane a Chirurgilor specializaţi în Ortopedie şi Traumatisme, afirmă că ”mersul de pinguin” presupune depărtarea braţelor de corp, depăratarea picioarelor şi înclinarea trunchiului spre înainte, pentru ca centrul de greutate al întregului corp să se plaseze pe piciorul din faţă.

Un desen ataşat acelui ghid explică faptul că, atunci când oamenii merg în mod normal, greutatea corpului se împarte în mod relativ egal pe ambele picioare, iar acest detaliu, potrivit chirurgilor ortopezi, sporeşte riscul ca oamenii să îşi piardă echilibrul şi să cadă pe suprafeţe alunecoase.

Meteorologii germani au avertizat miercuri că temperaturile din Berlin vor scădea, sâmbătă, până la valori de sub minus 10 grade Celsius.

image

Coduri de ninsori în România 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ninsori, valabil pentru Bucureşti şi 11 judeţe din sud-estul ţării. De asemenea, meteorologii au emis şi un Cod galben de ninsori pentru 15 judeţe. Avertizarile intră în vigoare pe 5 ianuarie şi vor fi valabile până pe 6 ianuarie, ora 20.00.

Începând de joi seară, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde sudul, centrul şi estul ţării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei va fi viscol, cu intensificări ale vântului ce vor ajunge la 50-70 de kilometri pe oră. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată şi troienită. La începutul intervalului, pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Începând de vineri seară, până sâmbătă, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ.

În Dobrogea, Bărăgan şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite