Mărturisiri din copilăria lui Julie Andrews

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea autobiografică a actriţei principale din celebrul film "Sunetul muzicii"se află de patru săptămâni în vârful clasamentului bestsellerurilor "New York Times" A fermecat publicul

Cartea autobiografică a actriţei principale din celebrul film "Sunetul muzicii"se află de patru săptămâni în vârful clasamentului bestsellerurilor "New York Times"

A fermecat publicul cu vocea sa în filme precum "Sunetul muzicii" sau "Mary Poppins". Actriţa scrie despre copilărie în "Home. A Memoir of My Early Years".

Scandaluri, dependenţă de droguri, depresii şi boli cu transmitere sexuală. Acestea sunt problemele povestite de obicei în cărţile autobiografice.

Scandalul vinde cărţile de memorii. Cu toate acestea, autobiografia lui Julie Andrews nu face parte din această categorie. Ea recunoaşte că doi dintre bunicii ei au murit de sifilis şi povesteşte că în cadrul faimoasei scene din "Sunetul muzicii", filmată pe vârf de munte, elicopterul în care era camera o tot dărâma cu vârtejul creat.

Dar, în general, viaţa actriţei a fost una fericită. Ea îşi descrie copilăria ca fiind una "magică". Iar cele trei sau patru dezvăluiri şocante nu pun în umbră momentele fericite, mult mai multe.

Sărutată de tatăl vitreg

Descoperită de soţul mamei ei, Ted Andrews, viitoarea mare actriţă a pornit în turnee de vodevil prin Marea Britanie. Tatăl vitreg i-a dat lecţii de canto, dar a şi pus-o în câteva situaţii cel puţin dubioase. Cei doi călătoreau singuri prin ţară, iar tatăl vitreg, un alcoolic incurabil, i-a spus într-o seară că "vrea să-i arate cum o îmbrăţişează pe mama ei". Actriţa avea pe atunci nouă ani şi povesteşte că s-a simţit "în capcană şi claustrofobică".

Un alt incident a avut loc în 1951, când actriţa laureată cu Oscar avea 16 ani. Ted Andrews, în stare de ebrietate, a sărutat-o cu forţa pe buze, în dormitorul ei din casa familiei, sub pretextul ca voia s-o înveţe cum se sărută.

Mama actriţei, o pianistă de succes, a fost distrusă de soţul său, ajungând şi ea alcoolică şi cu depresii îndelungate. Când avea 14 ani, actriţa se temea că va înnebuni şi ea, spunând că într-o noapte "auzea voci".

Copilărie săracă, dar fericită

În ciuda problemelor familiei, care sunt tratate într-un singur capitol din carte, Julie Andrews se gândeşte cu plăcere la copilăria sa. A crescut într-un sătuc din sudul Angliei şi şi-a iubit mama la nebunie, chiar dacă s-a scufundat, practic, în alcoolism.

Cu toate acestea, Andrews mărturiseşte că nu avea cu adevărat încredere în Barbara şi în raţionamentul acesteia. Tatăl său era Ted Wells, un om mult mai blând şi mai raţional decât Ted Andrews, de care mama sa divorţase când Julie avea 4 ani.

În carte, actriţa din "Mary Poppins" mai face o dezvăluire şocantă, de care nu ştiau nici fraţii ei. Într-o seară, când avea 14 ani, Julie şi mama sa se întorceau de la o petrecere, Barbara Andrews i-a spus fiicei sale că Ted Wells nu era tatăl ei, ci bărbatul de la a cărui petrecere abia plecaseră. Julie a refuzat să-l cunoască pe acesta.

Cariera unei artiste totale

A învăţat să cânte la pian de la mama sa, o foarte talentată pianistă.

A câştigat Oscarul de la al patrulea film în care a jucat - "Mary Poppins", în 1965. În 1966 şi 1983, a mai primit două nominalizări la Oscar, pentru "Sunetul muzicii" şi "Victor/Victoria". Alături de fiica ei, Emily, Julie Andrews a scris o serie de cărţi pentru copii de mare succes.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite