Articol publicitar

Faimoasele roşii din Vidra au cucerit litoralul românesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
rosii vidra

Comuna Vidra din judeţul Ilfov este recunoscută peste tot în ţară prin roşiile gustoase pe care oamenii locului le cultivă şi apoi le vând. Vorbim despre o localitate care dispune de un cadru natural de excepţie, de care cultivatorii şi producătorii de legume beneficiază. Ies în evidenţă în Vidra solul de o calitate excepţională, oportun pentru legumicultură,  dar şi apa foarte bună pentru calitatea legumelor.

Cel mai important lucru este că ultimele date statistice arată că s-a înregistrat un adevărat record la vânzările de roşii din comuna Vidra. Aceste produse au fost cele mai vândute dintre toate roşiile existente în pieţele din Bucuresti  şi Giurgiu, dar şi de pe litoralul românesc. Datele statistice spun că, în luna iunie şi prima parte din iulie, tomatele cele mai vândute pe litoral au fost cele din Vidra, care depăşesc la gust şi calitate bio pe cele din import.

Mai mult decât atât, localnicii din Vidra pot fi daţi exemplu pentru modul în care îşi fac meseria. Şi venim cu câteva exemple mai jos, despre care presa online a scris în ultimul timp.

Gheorghe Antonescu plantează roşii multicolore de vreo şase ani, în comuna Vidra, lângă Bucureşti. Aduce din Bulgaria seminţele de tomate roz şi galbene. Iar, pe cele negre, tocmai din Israel. Spune, însă, că solul şi îngrijirea pe timp de iarnă a plantelor fac diferenţa între o roşie delicioasă şi una… fără gust, potrivit Antena 1. ,,S-a invadat piaţa de roşii turceşti care sunt frumoase, dar când tai şi guşti din ea nu are gustul celor pe care le cultivăm noi”, a spus Antonescu.

Şi tânărul cultivator de roşii Florin Paraschiv a dezvoltat o afacere cu care se  poate mândri. El  îmbină pasiunea cu profitul. „Tomatino”, aşa cum a fost poreclit, a fost atras de legumicultură încă din copilărie şi a continuat să îşi valorifice pasiunea de-a lungul anilor.

Florin Paraschiv a făcut acest lucru prin intermediul solariilor de la Vidra, unde cultivă o gamă largă de legume, potrivit agrintel.ro . ,,Îmi place şi mă mândresc cu ceea ce sunt şi ce fac, deci nu îmi este ruşine. În afară de Florin Paraschiv, mi se spune şi ,,Tomatino”, mai nou, pentru că sunt cultivator de tomate. La ora actuală am 14 soiuri de roşii, printre care două pe care le testez ca să văd cum se aclimatizează.  Avem un solar la Vidra, unde avem 2.000 mp, dar acolo avem alte legume”, a spus Florin Paraschiv.

Producătorii de roşii din Vidra au fost stimulaţi şi prin Programul Tomata. Unul prin care fermierii au beneficiat de subvenţii. Mai exact, este vorba de o subvenţie pentru fiecare de 3.000 de euro pe timp de 5 ani. Condiţia a fost ca fiecare producător să cultive 1.000 mp de suprafaţă protejată – sere sau solare – şi să comercializeze o cantitate de 2.000 kg de roşii, până la finalul anului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite