De ce facem temperatură după vaccinarea împotriva Covid-19. Dezbatere la Biblioteca Naţională VIDEO
0„Dacă te doare braţul sau ai febră după ce ai făcut vaccinul, nu înseamnă ca ai reacţii adverse, ci o reacţie normală post-vaccinare”, au spus medicii Prof. Dr. Daniel Coriu, Dr. Valeria Herdea, Sef Lucr. Dr. Beatrice Mahler şi Dr. Gabriel Diaconu care au o dezbatere publică la Centrul de Vaccinare de la Biblioteca Naţională, din Bucureşti, cu scopul de a oferi mai multe informaţii cetăţenilor privind vaccinare împotriva SARS-COV-2.
„Trebuie să existe vaccinarea obligatorie pentru unele categorii sociale şi profesionale. Aceasta este unica soluţie. Vreau să fiu liniştită când merg la restaurant, când merg pe stradă. Această obligaţie nu înseamnă îngrădirea unor drepturi, ci înseamnă libertate”, este de părere dr Mahler.
„Noi ca medici suntem obligaţi să ne educăm pacienţii si să le cerem consimţământul. Eu, ca medic, fac jumătate din drum, dar fără ca pacientul să facă jumătatea cealaltă şi dacă nu îşi dă consimţământul să se vaccineze, nu vom ieşi din această situaţie. Oamenii trebuie să înţeleagă că fără ei, fără implicarea lor socială. Noi, ca medici, putem face totul să fim alături de pacienţii noştri, dar nu fără consimţământul lor, fără aprobarea pacientului, suntem blocaţi”, a spus Herdea.
„Sperăm că vom trece şi valul 4, cum le-am trecut şi pe celelalte trei. Sperăm că vom învinge această pandemie. Este frustrant că nu am putut să-mi conving toţi pacienţii să se vaccineze, dar cu toate acestea, îmi voi face în continuare meseria de medic”, arată medicul Coriu.
În ultimele 48 de ore, CNCAV a transmis că, în Capitală, au fost vaccinate 45.331 persoane, dintre care 22.001 în cadrul Maratonului.
Cele mai multe persoane au ales centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, respectv 5. 410
De asemenea, 4.666 persoane s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare de la Romexpo, 2.974 persoane la Circul Metropolitan, 2.599 persoane la Clubul Seniorilor, 2.770 de persoane la Liberty Center/Sf. Andrei.
La Centrul de Vaccinare de la Biblioteca Naţională s-au imunizat 3.582 persoane.
Evenimentul „Maraton al vaccinării pentru viaţă" are loc, până luni, la ora 08.00, în şase centre din Bucureşti, fiind operaţionale 49 de fluxuri de vaccinare.
Sunt folosite toate tipurile de vaccin disponibile în România şi se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.