Contul unui vlogger, golit după o filmare de pe Youtube. Dosarul închis cu „autor necunoscut” VIDEO

0
Publicat:

Un dosar de fraudă informatică, deschis la plângerea unui vlogger cu aproape 400.000 de urmăritori pe Youtube, a fost închis fără identificarea autorului. Vlogger-ului i-a fost restrasă fraudulos o sumă de peste 2.000 de lei după un clip de pe Youtube.

După comiterea fraudei, vloggerul a povestit ce i s-a întâmplat FOTO Youtube/Danu Vlogs (captură)
După comiterea fraudei, vloggerul a povestit ce i s-a întâmplat FOTO Youtube/Danu Vlogs (captură)

Procurorii Parhcetului de pe lângă Judecătoria Panciu, județul Vrancea, au renunțat la urmărirea penală într-un dosar de fraudă informatică în care victimă a fost vloggerul vrâncean Danu Vlogs, care are 397.000 de abonați pe Youtube.

Potrivit dosarului, datele cardului deținut de vloger au fost furate după ce au apărut, pentru foarte scurt timp, într-un clip de pe Youtube. Practic, în timpul unei filmări, vlogerul a realizat o plată cu cardul. Datele cardului au fost furate, iar din cont i-a fost retrasă fraudulos suma de 2169,83 lei.

Într-un vlog realizat după ce și-a dat seama că datele cardului i-au fost furate, vloggerul a explicat că din contul său au fost luați, practic, toți banii existenți pe card la data respectivă.

Danu Vlogs a spus că toate economiile le ține într-un cont în valută, iar de acolo își transferă banii de care are nevoie pentru cumpărături. La data fraudei avea o sumă mai mare de două mii de lei pentru că trebuia să facă mai multe plăți. „Eu chiar vreau să ajungă unde trebuie să îl văd pe ăla (n.r. cel care a furat banii)”, a spus prietenul vloggerului.

Autorul fraudei a rămas neidentificat pentru că dosarul a fost „rezolvat” prin renunțarea la urmărire penală.

„În urma activităţilor investigative efectuate şi a mijloacelor de probă administrate de la momentul sesizării organelor de anchetă, nu au putut fi obţinute probe sau indicii temeinice care să conducă la identificarea autorilor ori stabilirea vinovăţiei vreunei persoane. (…) Potrivit dispoziţiilor art.318 Cod procedură penală în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”, a decis Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu.

Soluția de renunțare la urmărirea penală a fost confirmată și de instanță.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că în concret, fapta săvârşită, deşi formal îndeplineşte toate trăsăturile pentru a fi caracterizate ca infracţiune de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art.250 alin.1 şi 2 cod penal, avându-se în vedere conţinutul şi împrejurările concrete de săvârşire a faptei raportat la conținutul faptei, scopul urmărit, împrejurările concrete de săvârșire, cu urmările produse, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”, se arată în sentința Judecătoriei Panciu, care este definitivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite