Andrei Baciu: Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

În România, circa 50% dintre cazurile de cancer se înregistrează la persoanele de vârstă activă atrage atenţia secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu care s-a întâlnit, marţi cu comisarul european pentru sănătate, în contextul Săptămânii Europene de Luptă Împotriva Cancerului.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, căruia îi mulţumesc pentru deschidere şi dorinţa de a integra eforturile României în strategia europeană din domeniul sănătăţii. În contextul în care astăzi încheiem Săptămâna Europeană de Luptă Împotriva Cancerului, iar România marchează duminică Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, aceasta a fost tema principală a întâlnirii de astăzi.

Împreună, am agreat că este esenţial să asigurăm acces egal la diagnosticare şi tratament pentru toţi, indiferent de condiţie socială sau vârstă, cu atât mai mult în condiţiile în care datele arată o situaţie îngrijorătoare”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, în 2020, în Uniunea Europeană, 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer şi alte 1,3 milioane au pierdut lupta cu această cruntă maladie. 

Iar în România, circa 50% dintre cazurile de cancer se înregistrează la persoanele de vârstă activă.

„Dacă nu luăm acum măsuri decisive, cazurile de cancer vor creşte cu până la 24% până în 2035, ceea ce înseamnă că această boală va fi una dintre principalele cauze care vor duce la deces în UE. Îmbunătăţirea depistării precoce a cancerului este principalul nostru obiectiv, în condiţiile în care rata de supravieţuire în bolile de cancer este de circa 90%, cu condiţia depistării la timp a bolii”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite