Articol publicitar

Ce efect are frigul asupra bolilor cronice și ce trebuie făcut?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna este un anotimp mult așteptat de mulți dintre noi, dar, pentru persoanele cu afecțiuni cronice, temperaturile scăzute pot reprezenta o adevărată problemă. Bolile cardiovasculare, bronhopneumopatiile, astmul, diabetul zaharat, artrita, psoriazisul sunt câteva dintre afecțiunile care se pot acutiza în anotimpul rece, mai ales la persoanele în vârstă. Frigul și umiditatea pot agrava aceste probleme de sănătate, provocând manifestări mult mai severe, uneori cu complicații nedorite, chiar amenințătoare de viață.

image

Dacă simptomele devin tot mai severe, prezentarea la Compartimentul de Primiri Urgențe nu trebuie întârziată. Doar în acest mod, pacientul poate beneficia de un consult de specialitate, de investigații amănunțite și de cele mai bune îngrijiri medicale.

În această perioadă, pot să apară agravări ale bolii coronariene ischemice, cum sunt anginele pectorale sau chiar sindroamele coronariene acute. În afecțiunile pulmonare cronice, precum bronhopneumopatia cronică obstructivă sau astmul, pot apărea tulburări de respirație. În artrită, simptomele specifice – durerea, inflamația și rigiditatea, însoțite de limitarea mișcărilor – pot crește în intensitate, devenind greu de tolerat. De asemenea, temperaturile scăzute au impact și asupra pielii, făcând-o mult mai uscată, iar acest lucru agravează simptomele persoanelor diagnosticate cu psoriazis.

Pentru a evita astfel de probleme pe perioada iernii, este recomandată limitarea expunerii la frig și la umezeală, reducerea deplasărilor în condiții de temperatură scăzută și respectarea cu strictețe a tratamentului specific afecțiunii.

În cazul unei probleme medicale care nu necesită amânare, este bine de știut că Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care deține un Compartiment de Primiri Urgențe. Aici, pacienții, atât adulți, cât și copii, pot beneficia 24 de ore din 24 de cele mai performante servicii medicale sau chirurgicale și de cele mai bune îngrijiri în caz de urgență.

Pacienții SANADOR se bucură de toată atenția și profesionalismul unei echipe medicale formate din medici foarte bine pregătiți și cu o experiență bogată în medicina de urgență, care au acces nonstop la o platformă de investigații medicale complete. Astfel într-un timp foarte scurt, medicii pot stabili un diagnostic corect și un plan terapeutic corespunzător. La nevoie, pacienții au acces și la consulturi interdisciplinare, datorită celor 21 de linii de gardă, care funcționează în permanență. Mai mult, CPU SANADOR dispune de un laborator de tip point-of-care, cu ajutorul căruia prelucrarea analizelor se face foarte rapid, direct la patul bolnavului, lucru extrem de important în urgențele majore.

Pentru a veni și mai mult în sprijinul pacienților, la SANADOR funcționează și un Serviciu de Ambulanță, cu flotă proprie, care asigură atât asistența medicală de urgență prespitalicească, în orice moment din zi sau din noapte, cât și transportul specializat al pacienților.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite