5 plante care îţi stimulează memoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ajutorul extractelor din plante, putem elimina factorii vinovaţi de pierderile de memorie, cum sunt stresul, deprimarea şi odihna insuficientă, şi ne îmbunătăţim puterea de concentrare, în egală măsură.

1 Salvia, eficientă în condiţii de stres

Cele mai importante principii terapeutice ale salviei sunt legate de creşterea capacităţii de a memora informaţii noi. Cercetările moderne au scos în evidenţă faptul că salvia are efecte benefice asupra creierului, nervilor şi sistemului endocrin, ameliorând puterea de concentrare în cazul persoanelor surmenate. Planta este bogată în principii active care ajută la relaxarea organismului după perioade prelungite de stres. Terapeuţii recomandă o cură cu infuzie de salvie, timp de două luni.

2 Ginsengul combate oboseala intelectuală

Ginsengul are o acţiune benefică asupra memoriei, combătând epuizarea fizică şi intelectuală. Această plantă tratează anemia, insomniile, tulburările de circulaţie sanguină şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Cura cu ginseng protejează organismul de efectele stresului, creşte rezistenţa la efort prelungit şi sporeşte puterea de concentrare. Cura durează o lună şi în acest interval se iau câte 10 picături de tinctură, de trei ori pe zi (concentraţie hidroal-coolică de 25%) sau câte şase capsule de 50 mg pe zi, timp de 30 de zile.

3 Brebenelul combate îmbătrânirea cerebrală

Frunzele brebenelului sunt singurele elemente ale plantei care au efecte terapeutice. Tratamentul cu infuzie îmbunătăţeşte puterea de memorare. În plus, un alcaloid prezent în compoziţia acestei plante creşte fluxul sanguin la nivelul vaselor cerebrale şi stimulează oxigenarea ţesuturilor, ceea ce împiedică deteriorarea prematură a zonelor creierului, responsabile cu memoria. Infuzia se prepară din 5 g de frunze uscate lăsate, timp de 10 minute, în 500 ml de apă. Se consumă câte două-trei ceşti pe zi.

4 Pelinul, un tonic cerebral

Pelinul este o plantă care stimulează sistemul nervos central şi care în acelaşi timp, este eficientă în congestia cerebrală. De aceea, pelinul este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic. Mai mult, specialiştii au descoperit şi alte beneficii ale plantei: combate tulburările de somn, permiţând creierului să stocheze informaţiile în timpul nopţii. Pelinul se utilizează sub formă de infuzie, care se prepară dintr-o linguriţă rasă de frunze la o cană cu 500 ml de apă clocotită.

5 Rozmarinul te reechilibrează nervos

Rozmarinul este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale şi a uitării. Planta se numără printre puţinele remedii cu efect psiho-stabilizant, având rolul de a ne reechilibra nervos. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu 250 ml de apă clocotită.

Prudenţă
Infuzia de pelin nu este recomandată gravidelor şi persoanelor cu afecţiuni nervoase.

Ceaiul de mentă combate oboseala cronică produsă de suprasolicitarea intelectuală şi creşte capacitatea de memorare.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie

image

Rozmarinul este apreciat pentru proprietăţile sale stimulative, ajută la îmbunătăţirea considerabilă a circulaţiei sanguine, a memoriei şi vederii. De asemenea, înlătură oboseala psihică.Salvia înviorează simţurile şi ascute mintea, deci este utilă în caz de surmenaj intelectual.

Se face cură de una-două luni, timp în care se bea zilnic, după fiecare masă, câte o cană cu infuzie de salvie (două linguriţe de frunze uscate la 200 ml apă clocotită). Este utilă mai ales celor care au de învăţat în timp scurt şi se află sub presiunea stresului.

Lecitina din soia întăreşte memoria şi combate stresul.Gingko biloba este un remediu util mai ales pentru persoanele în vârstă, cu tulburări de memorie şi de concentrare. Esenţa de vanilie este un veritabil ajutor pentru memorie, având capacitatea de a stimula funcţiile scoarţei cerebrale.

Creşte tonusul cerebral, înlătură eficient oboseala, binedispune, creşte capacitatea de atenţie şi de memorare, reface tonusul digestiv, respirator şi cardiac. Folosită în timpul învăţării, ajută la obţinerea unor rezultate excelente.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite