VIDEO Regretul lui Nicolaescu: „E păcat că n-am putut continua şi perfecţiona ceea ce începusem atât de bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a murit FOTO Adevarul
Sergiu Nicolaescu a murit FOTO Adevarul

Sergiu Nicolaescu a acordat în luna iulie un interviu revistei „Playboy”, în care spunea cu mândrie că americanii şi ruşii au fost umiţi de mişcările armatei din filmele sale şi din acest motiv americanii îi studiază filmele la facultate. Marele său regret era că, acum, filme se fac pe computer şi nu mai sunt la fel de realiste ca cele pe care le făcea el.

„În filmele mele, eu am mişcări ale armatei care i-au uimit pe americani. Ba chiar şi pe ruşi. Iar ruşii aveau mai mulţi oameni decât mine, aveau chiar şi câte o divizie. Bine, am avut şi eu o divizie <<de pace>>, cum se spunea, de 5.000 de oameni, la <<Mihai Viteazul>>. Dar diferenţa dintre mişcările pe care le făceam eu şi ale lor era imensă. Şi ruşii îşi mişcau armatele, dar armatele lor nu se întâlneau niciodată. Ei bine, eu am făcut aceste întâlniri. Mi-am dat seama ce le lipsea ruşilor. Ei aveau un număr de cascadori cu care filmau detalii dintr-o bătălie mare. Aveau cascadori buni, dar nu aveau planurile medii, în care să vezi o sută, două, trei, cinci sute de oameni cum pleacă la atac cu lancea, cu sabia, cu baioneta. Şi aici a venit inovaţia mea. În plus, eu comandam direct armata, pentru că am făcut şi şcoala de ofiţeri. Luam microfonul şi le dădeam ordine. Pe ofiţeri îi îmbrăcam şi îi băgam şefii grupelor de filmare. Din acest motiv <<Mihai Viteazul>> a şi ajuns la un moment dat pe locul III într-un top al filmelor istorice, realizat de IMDB. Americanii mă studiază la facultate”, spunea regizorul Nicolaescu, în luna iulie.

Sergiu Nicolaescu declara că nu ar fi putut să îl copieze americanii pentru că el avea la dispoziţie Armata.

„N-au cum să mă copieze. Eu aveam la dispoziţie Armata. În armată erau tineri de la 18 la 22 de ani maximum. Fiind tineri, ei credeau în ceea ce făceau. Se jucau. Îşi aduceau aminte de copilărie şi se jucau. Dar de data asta îmbrăcaţi cu costume de epocă, cu arme adevărate. La un moment dat, îmi amintesc că aveam o bătălie. Romanii cu dacii. Le-am vorbit cinci minute romanilor, cinci minute dacilor, le-am explicat de ce luptă. Apoi le-am spus <<Acuma porniţi!>>. Şi au pornit. Mi-a luat două ore să-i despart”.

„E păcat că n-am putut continua şi perfecţiona ceea ce începusem atât de bine.”

Sergiu Nicolaescu a dezvăluit că toate armele văzute în filmele lui erau adevărate. „Ni le punea Armata la dispoziţie. Avea Armata Română nişte depozite uluitoare. Din primul război mondial, din al doilea război mondial. Uniforme, puşti, tunuri. Acum nu mai există nimic. Nimic. Armele vechi ori s-au aruncat la fier vechi, ori s-au vândut colecţionarilor din Occident. S-a ales pulberea, praful. Noi ne băteam cu arme adevărate, de oţel. La un moment dat am găsit în Bulgaria arme din 1877. Săbii originale, de-ale ostaşilor români, făcute în Germania, de Solingen. De asta filmele mele erau mult mai realiste decât ce se face acum, pe computer”, a declarat Sergiu Nicolaescu pentru „Playboy”.

Întrebat dacă dacă se va adapta noilor mijloace de a face film, Sergiu Nicolaescu a declarat că el este un „luptător” şi va lupta până în ultima clipă să facă lucrurile în stilul său, pentru că „le-am făcut bine”.

„E păcat că n-am putut continua şi perfecţiona ceea ce începusem atât de bine.”

Sergiu Nicolaescu, marele actor şi regizor român, a murit în această dimineaţă. Decesul a survenit în urma unor complicaţii la plămâni.

VIDEO Replici celebre din filmele lui Sergiu Nicolaescu: de la „Un fleac, m-au ciuruit“, la „Pohta ce-am pohtit-o eu“

Contestate sau iubite, filmele lui Sergiu Nicolaescu au avut, fără îndoială, un impact puternic asupra românilor. Multe replici din peliculele cineastului au intrat în folclor şi au fost folosite atât de oameni obişnuiţi, cât şi de diverse personaje politice.

Reacţii pe Facebook la moartea lui Sergiu Nicolaescu. Victor Ponta: „Anul 2013 a debutat într-un mod cum nu se putea mai dureros”

 Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineaţă, la Spitalul Elias din Capitală. Vestea s-a răspândit rapid în toate mediile de comunicare, inclusiv pe reţelele sociale unde internauţii români deplâng moartea lui Nicolaescu. Premierul Victor Ponta, dar şi jurnalistul Lucian Mândruţă au reacţionat pe conturile lor de Facebook.

Sergiu Nicolaescu, despre politică: „Îţi plăteşti locul în Parlament, dai bani partidului ca să te menţină“

Fostul senator Sergiu Nicolaescu declara, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, în noiembrie 2011, că „majoritatea parlamentarilor sunt supuşi“.

Sergiu Nicolaescu a murit/ Regizorul, scenaristul şi actorul Nicolaescu: “Nu renunţ la un lucru până nu reuşesc să-l fac foarte bine”

Sergiu Florin Nicolaescu a fost actor şi regizor. Din 1954 şi până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj şi a jucat în zeci de producţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite