Oamenii de cultură din Vrancea deplâng moartea regizorului Sergiu Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani
Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit în această dimineaţă, la ora 8:20, la Spitalul Elias, la vârsta de 82 de ani, cauza morţii fiind „complicaţii cardiace şi pulmonare severe“.

Actorii şi oamenii de cultură din Vrancea au primit cu multă tristeţe vestea morţii marelui regizor Sergiu Nicolaescu. Actorul şi totodată directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Sorin Francu, spune că Sergiu Nicolaescu a fost cel mai mare regizor din cinematografia românească.

„Din punctul meu de vedere, este cel mai prolific regizor de film din România, ale cărui producţii au depăşit graniţele ţării şi care nu pot fi depăşite la recordul de încasări. Celebra serie cu comisarul Moldovan constituie un reper important în cinematografia românească, rivalizând cu producţiile de la Hollywood. Este cel mai important regizor şi unicul care s-a aplecat cu multă atenţie asupra istoriei neamului, prin filmele istorice pe care le-a regizat şi jucat, Dacii sau Columna fiind doar două exemple. A abordat cu mult talent atât comedia, cât şi drama, reuşind ca de fiecare dată să se adapteze trend-ului din România, având ca prim interes stimularea publicului spectator, realizând filme în  mod special pentru public şi mai puţin pentru gloria festivalieră. A fost, este şi va fi un reper în cinematografia românească”, ne-a declarat actorul Sorin Francu.

La rândul său, directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea regretă moartea lui Sergiu Nicolaescu.

„A fost cel mai important om din cinematografia românească şi este o pierdere mare pentru acest domeniu. A creat o anume identitate istorică prin filmele realizate”, ne-a declarat Florin Micu Iliescu, directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea.

Ca om politic, Sergiu Nicolaescu a reprezentat Vrancea în Parlamentul României în două legislaturi, ca senator, respectiv în perioadele 1992-1996 şi 1996-2000, din partea Frontului Democrat al Salvării Naţionale şi PDSR (PSD-ul de astăzi).

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite