Sentinţă. Dosarul morţii artistei Mădălina Manole, care s-a sinucis în 2010, rămâne închis
0Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins miercuri cererea părinţilor cântăreţei Mădălina Manole de redeschidere a anchetei privind moartea acesteia. Părinţii cântăreţei consideră că moartea fiicei lor a fost una suspectă, însă judecătorii au apreciat că nu există probe noi în acest caz. Artista s-a sinucis pe 14 iulie 2010, chiar în ziua când ar fi împlinit 34 de ani.
Părinţii artistei, Eugenia şi Ion Manole, au contestat la Tribunalul Bucureşti decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale faţă de soţul Mădălinei Manole, Petru Mircea, însă instanţa le-a respins solicitarea, potrivit Agerpres.
Soţii Manole cer dreptate pentru fiica lor
Eugenia şi Ion Manole consideră că Petru Mircea, soţul Mădălinei Manole, este vinovat de moartea artistei şi au cerut în repetate rânduri să se facă dreptate.
În ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva vreunei persoane în dosarul privind decesul artistei Mădălina Manole.
„Prin rezoluţia din data de 19 ianuarie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor întrucât decesul numitei Magdalena Anca Mircea nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală“, se arăta într-un comunicat al Parchetului remis la acea dată.
Şi-a pus capăt zilelor chiar de ziua ei
Artista Mădălina Manole a murit pe 14 iulie 2010, chiar în ziua în care ar fi împlinit 34 de ani. Tragedia a fost anunţată la 112 în jurul orei 6:30, chiar de soţul solistei, Mircea Petru.
Mădălina Manole i-a lăsat un mesaj de adio soţului său, pe telefonul mobil, în care îşi exprima regretul cu privire la gestul ei, spunându-i că ştie că este iubită, dar că nu se mai simte frumoasă.
Corpul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost găsit în acea dimineaţă la câţiva metri de una din sălile de baie ale casei, în care, anchetatorii au descoperit un recipient de plastic al cărei conţinut a fost identificat ca fiind toxic, pe sticlă existând şi o etichetă care scrie „pesticid“.
Substanţa a fost identificată ca fiind „Furadan“, un pesticid extrem de puternic utilizat pentru combaterea insectelor de câmp.