Se caută voluntari pentru dezvoltarea securității cibernetice. Ce criterii trebuie să îndeplinească doritorii
0Autoritate națională în domeniul securității cibernetice a publicat un anunț prin care invită toți specialiștii interesați să ia parte la dezvoltarea cadrului național de reglementare în domeniul securității cibernetice.
„În calitate de autoritate națională în domeniul securității cibernetice, pornim într-o misiune importantă de dezvoltare a cadrului național de reglementare în domeniul cibernetic, în contextul necesității transpunerii Directivei NIS 2. Pentru a atinge acest obiectiv, căutăm experții și contribuțiile specialiștilor dedicați precum dumneavoastră. Prin acest anunț, vă invităm să deveniți o parte vitală în modelarea viitorului securității cibernetice în țara noastră”, a transmis autoritatea națională.
Potrivit anunțului, toți cei interesați în domeniul cybersecurity trebuie să trimită o aplicație împreună cu calificările lor profesionale și experiența relevantă la adresa voluntar.reglementare@dnsc.ro înainte de 24 august 2023, dar și după, urmând a fi evaluate și aplicații transmise după această dată, pentru completarea componenței grupului, în funcție de nevoile identificate.
Care sunt criteriile de selecție
Potrivit anunțului, voluntarii trebuie să fie profesioniști cu o experiență solidă în domeniul securității cibernetice, dispuși să-și dedice timpul și expertiza pentru acest proiect.
„Împreună cu participanții se vor identifica și stabili modalități flexibile de colaborare”, iar „participarea la grupul de lucru se realizează ”ad personam” – nu reprezintă o altă entitate, fiind selectați în baza expertizei specifice și meritelor profesionale proprii”, mmai arată anunțul publicat pe pagina Dezvoltării Cadrului Național de Reglementare în Domeniul Securității Cibernetice.
Potrivit anunțului, voluntarii vor fi selectați în funcție de expertiza lor și nevoile DNSC, iar participanților li se va „cere să-și ofere opinii și idei profesionale pentru a promova un cadru de reglementare robust și adaptat la resursele, specificul și nevoile de securitate ale organizațiilor vizate și societății în ansamblul ei”.
Autoritatea mai arată că voluntarii au șansa să influențeze direct viitorul țării noastre, promovând un mediu digital mai sigur și vor fi recunoscuți pentru contribuția și dedicarea lor în modelarea cadrului de reglementare în domeniul securității cibernetice, având totodată șansa de a fi conectați cu alți profesioniști de elită în domeniul securității cibernetice.
„Experiența dumneavoastră este crucială pentru asigurarea viitorului nostru digital. Împreună, să construim un cadru de reglementare a securității cibernetice robust și rezistent, care să protejeze infrastructura critică, afacerile și cetățenii noștri de amenințările emergente”, a mai transmis autoritatea.