Procurorul Lora Constantinescu, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a Aureliei Lora Constantinescu. Asta după ce Curtea Supremă a condamnat-o definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Lora Constantinescu a fost trimisă în judecată, pe 18 iunie 2013, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Bucureşti, în stare de libertate, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Aceasta a fost găsită vinovată de judecători că a primit bani şi cartuşe de ţigări pentru a interveni la procurori şi poliţişti pentru un bărbat cercetat în mai multe dosare privind furtul unor maşini. Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că „procurorul Aurelia Lora Constantinescu a pretins de la o persoană (denunţătoare în cauză), printr-un intermediar, mai multe sume de bani şi a primit în total 5.129 de lei şi bunuri, spunând că ar putea interveni la procurori de la Parchetul Tribunalului Ilfov şi la poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei“.

Peste 2000 de lei şi două cartuşe de ţigări pentru a interveni în favoarea soţului denunţătoare

Pe 15 mai 2013, Lora Constantinescu i-a cerut denunţătoarei, prin intermediar, între 2.000 şi 3.000 de lei, precum şi două cartuşe de ţigări, pentru a interveni în favoarea soţului acesteia.

Procurorul a fost prins în flagrant la 17 mai 2013, după ce a primit de la denunţătoare 3.000 lei şi două cartuşe de ţigări, au precizat procurorii.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 18 mai 2013, la cererea procurorilor, arestarea preventivă a procurorului Aurelia Lora Constantinescu pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 24 mai 2013, prin respingerea recursului acesteia.

Ulterior, în 7 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în recurs, cerea Lorei Constantinescu de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.

Bărbatul pentru care trebuia să intervină procurorul, cercetat pentru furt de maşini 

Bărbatul pentru care ar fi trebuit să intervină Lora Constantinescu era cercetat de poliţişti în trei dosare penale, pentru furtul unor autovehicule.

Totodată, acesta a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru dare de mită, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv, se precizează în comunicatul DNA.

Citiţi şi:

Floarea Alesu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, munceşte în folosul comunităţii la Primăria Roşiorii de Vede

Floarea Alesu a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă şi, potrivit deciziei definitive date de Curtea de Apel Bucureşti, fosta directoare a fost condamnată la trei ani cu suspendare. Alesu va presta 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Roşiorii de Vede.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite