Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, scos pe targă din sediul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constatin Nicolescu va fi dus la spitalul Floreasca din Bucureşti pentru investigaţii FOTO: Mediafax
Constatin Nicolescu va fi dus la spitalul Floreasca din Bucureşti pentru investigaţii FOTO: Mediafax

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost scos pe targă din sediul DNA, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că împotriva sa a fost începută urmărirea penală într-un nou dosar. Cu o zi în urmă, procurorii au efectuat mai multe percheziţii la sediul Consiliului Judeţean. Surse judiciare au declarat că şi în acest dosar sunt verificate tot fraude cu fonduri europene.

O ambulanţã a ajuns, marţi dimineaţã, la DNA Piteşti, la scurt timp după ce acolo a ajuns Constantin Nicolescu (PSD), care în ianuarie 2011 a fost operat pe cord, la câteva zile de la arestarea sa.

La intrarea în sediul DNA, Nicolescu a declarat că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat. El a mai spus, ironic, că probabil a greşit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută.

Pe 18 mai, Nicolescu a fost trimis în judecată sub acuzaţia că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro, pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest dosar, Nicolescu a fost reţinut pentru 24 de ore, în luna ianuarie a anului trecut. Când a aflat însă că judecătorii Tribunalului Argeş au decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile acestuia i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

O lună mai târziu, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite