Monarhist român, la moartea Reginei Angliei. Tudor Vișan-Miu: „Regina Elisabeta a II-a a avut o noblețe dintr-o croială aparte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut monarhist și doctorand al Facultății de Istorie la Universitatea din București, Tudor Vișan-Miu a vorbit pentru „Adevărul“ despre moștenirea lăsată umanității de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Tudor Vișan-Miu FOTO arhiva personală
Tudor Vișan-Miu FOTO arhiva personală

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la 96 de ani, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral din Scoția, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei. După moartea Reginei, Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii și va purta numele de Regele Charles al III-lea.

´Regina Elisabeta a II-a a inaugurat, așa cum sugerase Winston Churchill, "o nouă epocă elisabetană" care a durat șapte decenii. Dincolo de funcțiile sale oficiale, Majestatea Sa s-a înfățișat supușilor și lumii întregi ca o figură care, asemenea marilor monarhi la care noblețea devine naturală, este făcută dintr-o croială aparte, una blândă, dar care nu se frânge - ci se rupe la ultimul fir de ață. Succesorul ei, Charles (Carol), îmbracă acum haine foarte grele de purtat: cele de doliu, urmat de straiele și Coroana strămoșilor. Fie-i domnia binecuvântată“, a declarat Tudor Vișan-Miu pentru „Adevărul“.

Secretar general al Asociației Tineretului Regal din martie 2021, Tudor Vișan-Miu a fost timp de aproape trei ani în perioada 2016-2019 președinte al organizației de tineret al Alianței Naționale pentru Restaurarea României.

Licențiat în Istorie la Universitatea din București, Tudor Vişan-Miu (26 de ani) are un master în Istorie și este, în prezent, doctorand al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. A publicat un eseu despre „Dimitrie Cantemir, eruditul, moralistul, educatorul” în volumul bilingv "Dimitrie Cantemir – Educator al Românilor. Concurs naţional de eseuri" (Editura Pro Universitaria, 2014), două eseuri despre Regina Elisabeta şi Principesa Ileana în volumul "Anul Regal" (Editura Adenium, Iaşi, 2016, co-editori Daniel Şandru şi Alexandru Muraru) şi un studiu despre însoţitorii regelui Mihai I în exil, în volumul "Regele, comuniştii şi coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I" (Editura Polirom, Iaşi, 2017, coord. Alexandru Muraru şi Andrei Muraru). Prima sa lucrare istorică, "La Şcoală cu Regele Mihai. Povestea Clasei Palatine" (Editura Corint, 2016), a apărut în colecţia „Istorie cu blazon” coordonată de Filip-Lucian Iorga (care a şi prefaţat lucrarea).

În 2020, Principesa Margareta l-a decorat cu Medalia Regală pentru Loialitate. Tudor Vișan-Miu a fost premiat cu următoarea distincție: „Pentru activitatea sa în calitate de cercetător istoric în cursul căreia cu devotament caută să aducă la lumină adevărul istoric despre Coroană, despre poziționarea actorilor sociali și politici față de aceasta și să țină viu, în inimile generației sale, idealul Monarhiei. Pentru activitatea sa publicistică în cursul căreia culege cu acribie materiale efemere, transferându-le în mărturii ale prezentului pentru cei viitori. Și pentru că duce mai departe valorile și principiile Familiei Regale”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite