Medicul Dan Noveanu, de la Spitalul Foişor, cercetat pentru luare de mită. Acuzaţia: ar fi cerut 1.000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală la mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaga medic
Spaga medic

Medicul Dan Noveanu, de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, este cercetat pentru luare de mită, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat, în data de 3 octombrie 2016, procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Dan Noveanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii spun că probele administrate până în prezent în cauză au reliefat faptul că, în ziua de 28 septmebrie 2016, cu ocazia efectuării unui consult de specialitate, merdicul i-ar fi solicitat pacientului B.I.A. suma de 1.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale la mâna dreaptă, iar la data de 3 octombrie 2016 ar fi primit o parte din suma solicitată iniţial, respectiv 500 de lei.

„În cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile, printre obligaţiile impuse inculpatului fiind şi aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta”, anunţă Parchetul Capitalei.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui apel la linia TelVerde DGA 0800.806.806.  Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală şi D.G.A. – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite