MAE: Atenționare de călătorie în Danemarca. Posibile blocaje de circulație pe infrastructura rutieră

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează ori intenționează să călătorească în Regatul Danemarcei pe cale rutieră că, la data de 15 mai, începând cu ora locală 06:00, sunt posibile blocaje în infrastructura de circulație pe căile rutiere daneze.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Motivul pentru care există posibilitatea unor blocaje în infrastructura de circulație pe căile rutiere daneze este cauzată de un protest anunțat a fi organizat, la nivel național, de către personalul din domeniul transporturilor.

Deși promotorii protestului au anunțat retragerea sprijinului pentru aceste demonstrații, autoritățile daneze nu exclud probabilitatea ca unii protestatari să încerce să blocheze în continuare căile de circulație. Astfel, pentru a evita eventualele perturbări ale circulației rutiere, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului oficial al Centrului de monitorizare a circulației din cadrul Direcției Rutiere daneze.

MAE arată că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539464363, +4539464774, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

De asemenea, ministerul recomandă cetățenilor români consultarea paginilor web: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite