Klaus Iohannis pierde în instanţă, definitiv, o locuinţă din centrul oraşului Sibiu
0Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut în instanţă o proprietate din centrul oraşului Sibiu. Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă.
„„Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine”, potrivit minutei instanţei.
Prin decizia de joi a magistraţilor Curţii de Apel Braşov, şeful statului pierde definitiv imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr 29 (foto jos)

Magistraţii au constat că recursul formulat de familia preşedintelui a fost formulat prea târziu, procesul fiind astfel pierdut nu pe fondul cauzei, ci prin invocarea tardivităţii. Astfel a rămas valabilă decizia din 2014 a Tribunalului Bucureşti.
Imobilul din centrul Sibiului, trecut în declaraţia de avere a lui Iohannis ca având o suprafaţă de 166 de metri pătraţi, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, născuţi în comuna Porumbacu de Jos, arată turnulsfatului.ro.
După decesul acestora din anii 1970, averea acestora a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câţiva ani mai târziu, fără a avea copii. Astfel, şi casa de pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea statului, însă în 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.
În 1999, o persoană care a susţinut că este nepotul proprietarilor a contestat tranzacţia, a revendicat imobilul, iar vânzarea - cumpărarea a fost lovită de nulitate.
De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis.
Chiriaşii au făcut contestaţie şi au susţinut că actele nepotului şi actele notariale care erau pe numele lui Klaus Iohannis sunt false.
În plus, chiriaşii au contestat chiar calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui Iohannis.
Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.