Două „mutări” ale autorităţilor în lupta anti-COVID: MAI distibuie echipamente de protecţie şi MApN a desemnat un nou centru regional de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medici pacient coronavirus COVID 19 pandemie virus Romania FOTO Shutterstock

Instituţiilor prefectului li s-au distribuit, pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară pe durata procesului de votare la alegerile parlamentare, a anunţat ministrul de Interne Marcel Vela. De asemenea, şeful MApN Nicolae Ciucă a anunţat că, în viitoarea campanie de imunizare contra SARS-COV-2, Spitalul Militar din Craiova va fi centru regional de vaccinare.

Peste 8.200.000 de măşti faciale de uz medical, peste 3.300.000 de mănuşi de unică utilizare şi 50.000 de litri de substanţe pentru dezinfecţia mâinilor, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela,citat de Agerpres.

Şeful MAI a precizat că, în ceea ce priveşte stadiul pregătirilor alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, toate termenele privind calendarul au fost respectate, fără a avea sincope sau disfuncţionalităţi care să afecteze procesul de organizare.

„Totodată, MAI a finalizat şi procedurile de achiziţie pentru timbrele autocolante şi ştampilele cu menţiunea 'Votat'. Buletinele de vot şi celelalte materiale necesare votării vor fi predate către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, potrivit graficului realizat la nivelul instituţiei prefectului”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

El a adăugat că efectivele MAI vor asigura protecţia celor 18.802 secţii de votare, iar în ziua votului vor fi prezente la datorie peste 40.000 de efective ale MAI.

Vela a mai spus că măsurile luate la nivelul MAI au permis asigurarea unui climat de siguranţă publică pe tot parcursul campaniei electorale şi a dat asigurări că acesta se va păstra până la terminarea alegerilor.

Centru regional de vaccinare anti-COVID la Craiova

Spitalul Militar din Craiova va fi centru regional de vaccinare anti-COVID-19, afirmă ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, într-un mesaj publicat pe Facebook.

El a detaliat că a vizitat joi câteva secţii ale unităţii sanitare unde va fi deschisă o secţie pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

„Deşi spitalul este non-COVID, am fost plăcut surprins de preocuparea celor de aici pentru a pune la punct o secţie în care să fie trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu probleme. Au fost stabilite circuitele, au fost identificate şi începute lucrările de modernizare şi adaptare a procedurilor pentru a nu perturba activitatea curentă din spital, iar lucrurile sunt pe drumul cel bun”, declară Ciucă.

În acest context, spune ministrul, a avut o discuţie şi despre campania de vaccinare.

„Pe lângă Institutul Cantacuzino, care este centru principal de depozitare a vaccinului anti-COVID-19, Spitalul Militar din Craiova va fi centru regional de vaccinare, cu multiple sarcini în păstrarea, depozitarea şi chiar administrarea vaccinului”, afirmă Nicolae Ciucă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă declara că Institutul Cantacuzino şi alte 6 spitale militare din ţară vor fi centrele în care va fi depozitat vaccinul anti-COVID, acestea având congelatoare cu o capacitate mare, care pot asigura păstrarea în condiţiile cerute. Medicul a precizat că producătorul acestui vaccin va asigura distribuţia până la aeroport şi că vaccinul rezistă o perioadă de 6 luni, ţinut la minus 80 de grade, dar că trebuie epuizat cât mai rapid, pentru a permite apoi aprovizionarea cu noi doze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite