Altă retrocedare suspectă a ANRP, cu girul Alinei Bica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despăgubirile ar fi fost făcute pentru terneul pe care se află complexul Doraly FOTO Adevărul
Despăgubirile ar fi fost făcute pentru terneul pe care se află complexul Doraly FOTO Adevărul

O altă retrocedare care ridică multe semen de întrebare îi are în prin plan pe oamenii de afaceri  Gheorghe Iaciu şi Mihai Rotaru. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, alături de ceilalţi membrii ai comisiei, le-ar fi acordat celor doi afacerişti despăgubiri supraevaluate, de peste 35 de milioane de lei, pentru un teren din Afumaţi, afirmă curentul.ro.

O altă presupusă fraudă care ar fi ilegală îi are în prin plan pe afacerştii Gheorghe Iaciu şi Mihai Rotaru şi a fost făcută în ultima şedinţă la care a participat fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Informaţia a fost publicată site-ul curentul.ro şi se referă la o despăgubire de 35.452.200 de lei pentru 9 hectare de teren în Afumaţi.


Şedinţa s-a desfăşurat în următoarea componenţă a Comisiei: Diacomatu Sergiu Ionuţ, Bica Alina Mihaela, Alexandru Lăcrămioara, Bogdan Dragoş George, Marko Attila-Gabor, Teodorescu Cătălin Florin, Vasilescu Oana şi Crinuţa Dumitrean. 

„În această ultimă şedinţă procurorul Alina Bica împreună cu Sergiu „Udrea” & Company au stabilit pentru oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu şi Mihai Rotaru o despăgubire de 35.452.200 lei pentru 9 hectare de teren în Afumaţi, pe Şoseaua Bucureşti-Urziceni. Preţul terenului a fost evaluat la 98 euro pe metrul pătrat deşi site-urile de imobiliare arată pentru anul 2011 preţuri între 10 şi 60 euro metrul pătrat în zona respectivă”, notează jurnaliştii de la curentul.ro. 

Aceştia adaugă că „suma a fost convertită în acţiuni la Fondul Proprietatea astfel: Iaciu primind 26 milioane de acţiuni şi Rotaru 39 milioane acţiuni. Astăzi, acţiunile respective valorează aproximativ 55 milioane de lei adică în doar trei ani acestea au făcut un profit de 57%, aproape 20% pe an”, mai adugă sursa citată. 

Problema apare, spune curentul.ro, la localizarea terenului, care „nu a putut fi retrocedat în natură”, acesta fiind motivul pentru care s-au acordat acţiunile la Fondul Proprietatea. Terenul respectiv se află sub expomarketul Doraly care se întinde pe o suprafaţă de 227.160 mp (22,716 ha) după cum reiese de pe pagina complexului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum a ajuns restituirea proprietăţilor o afacere înfloritoare pentru mafia samsarilor şi pentru şefii ANRP. România, devalizată de retrocedări

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), o instituţie care ar fi trebuit să vină în sprijinul celor cărora le-au fost confiscate averile de regimul comunist, s-a transformat într-o rampă de lansare a mii de tunuri imobiliare. Cu sprijin din interiorul ANRP, samsarii imobiliari au reuşit să cumpere dosare de retrocedare de la foştii proprietari şi să încaseze de la statul român sume de ordinul zecilor de milioane de euro.

Cum comentează foştii miniştri ai Justiţiei cazul Bica. „E şocant!“

Foştii miniştri ai Justiţiei, Monica Macovei şi Cătălin Predoiu, au un mesaj clar cu privire la ancheta DNA în care este implicată şefa DIICOT, Alina Bica: Justiţia să meargă până la capăt!

Averea declarată a Alinei Bica, şefa DIICOT, reţinută pentru fapte de corupţie: un teren, un apartament, o maşină şi bijuterii de 9.000 de euro

Ultima declaraţie de avere depusă de Alina Bica, procurorul-şef al DIICOT, reţinută joi seară pentru fapte de corupţie, nu este una foarte stufoasă: un teren, un apartament, o maşină, bijuterii, dar şi patru credite bancare.

Alina Bica, procurorul-şef al DIICOT, a fost reţinută într-un dosar de corupţie. CSM a refuzat să dea aviz pentru arestarea acesteia

Alina Bica, şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost reţinută în această seară de colegii ei de la DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu. Procurorii nu vor putea însă să ceară arestarea acesteia deoarece Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să dea un aviz în acest sens, aprobând doar plasarea magistratului în arest la domiciliu. Acest gest este o premieră în justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite