Cursuri despre Bursă la Universitatea Politehnică din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii care se înscriu la „Bursa de proiecte" vor studia la cursuri partea teoretică despre mecanismele pieţelor bursiere   FOTO: Shutterstock
Studenţii care se înscriu la „Bursa de proiecte" vor studia la cursuri partea teoretică despre mecanismele pieţelor bursiere   FOTO: Shutterstock

Universitatea Politehnică din Bucureşti a lansat proiectul "Bursa interuniversitară de proiecte", unde studenţii se vor putea înscrie la cursuri despre cum funcţionează mecanismele pieţelor bursiere şi unde vor putea propune proiecte investitorilor din mediul de afaceri.

Ministerul Educaţiei (MECTS) şi Universitatea Politehnică Bucureşti au lansat miercuri, 12 decembrie, Centrul Bursa de proiecte, parte a unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, se arată într-un comunicat MECTS.

Studenţii care se înscriu la „Bursa de proiecte" vor studia la cursuri partea teoretică despre mecanismele pieţelor bursiere şi posibilităţile de promovare a proiectelor, apoi vor putea posta planuri de afaceri direct pe platforma online a bursei de proiecte. Centrul va funcţiona în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

„Astăzi am lansat primul centru Bursa de proiecte din seria celor patru care vor funcţiona în cadrul celor patru universităţi partenere. Acest centru are rolul de a reuni studenţii care vin cu idei de proiecte, de a-i sprijini să le dezvolte în proiecte cu ajutorul resurselor oferite pentru care vor căuta investitori din mediul de afaceri prin intermediul platformei", a declarat Simona Tănase, manager de proiect MECTS.

Platforma va deveni, practic, un mediu de comunicare între mediul de afaceri, studenţii care propun proiecte şi îndrumători - cadrele didactice din universităţi. Astfel, comunitatea de afaceri va avea posibilitatea de a studia oferta de proiecte, de a intra în contact cu cei din spatele ideilor, de a le oferi acestora posibilitatea de a-şi continua ideea sau de a le oferi stagii de practică, sau traininguri", a mai spus Tănase.

Beneficiar al proiectului este Ministerul Educaţiei, iar parteneri sunt Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Ovidius din Constanţa, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite