Vlad Plahotniuc: Când vorbim despre protestele PPDA şi PAS, corect ar fi să nu minţim populaţia şi să spunem că sunt iniţiate de cetăţeni simpli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, afirmă că protestele organizate în Piaţa Marii Adunări Naţioanale faţă de guvernare, de fapt, sunt conduse de partidele politice, dar nu de cetăţenii simpli.

„Haideţi să facem întâi o clarificare legată de ce este un protest real al oamenilor şi ce înseamnă un protest al unor partide. Iată, mâine PDM adună o sută de mii de oamenii şi merge la sediul PAS şi PPDA, îşi exprimă nemulţumirea faţă de o acţiune a acestor partide. Asta ce e, protest pornit de cetăţeni sau de un partid politic? Desigur că este o acţiune a unui partid politic, altfel absolut în regulă, partidele au dreptul să facă astfel de acţiuni”, a explicat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru IPN.

În opinia sa, când vorbim despre protestele organizate de PPDA şi PAS, corect ar fi să nu mai minţim populaţia şi să spunem că sunt proteste iniţiate de cetăţeni simpli. 

„Oamenii se uită la televizor şi văd bine că cei care vorbesc acolo sunt câţiva lideri politici şi câţiva aşa-zişi reprezentanţi ai societăţii civile, foşti politicieni şi ei. Deci ce protest al cetăţenilor este acesta? Pe cine reprezintă ei? Se reprezintă pe ei ca partide şi fac o acţiune politică. Ceea ce, repet, este absolut în regulă să-şi adune activul de partid şi să manifeste, este la fel de în regulă dacă se alătură şi cetăţeni fără viziuni politice”, a spus Plahotniuc.

El a mai adăugat că cei din PDM sunt „atenţi la mesaje, pentru că unele dintre mesajele transmise de opoziţie sunt preluate din sondajele de opinie, ca să-şi facă mai credibile acţiunile politice apelează la această şmecherie”. 

„Aici apare însă partea care ne interesează şi ne preocupă, ceea ce ţine de nemulţumirile reale ale cetăţenilor, indiferent dacă sunt susţinători PDM sau împărtăşesc alte viziuni politice”, a conchis Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite