Risc sporit de altercaţii la protestul de sâmbătă al unioniştilor. Socialiştii lui Igor Dodon anunţă că şi ei vor organiza o manifestaţie în PMAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Unioniştii nu vor putea să se bucure de Marea Adunare Centenară în întreg perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale din Chişinău (PMAN), eveniment preconizat pentru ziua de sâmbătă, 1 septembrie. Întrucât, pentru aceeaşi zi, şi Partidul Socialiştilor a depus o notificare la Primărie prin care îşi exprimă dorinţa de a organiza o manifestaţie tot în PMAN, la care ar urma să se adune circa 20.000 de persoane.

Radio Chişinău, citat de Adevărul, informează că organizatorii evenimentelor din centrul Capitalei nu au putut conveni în privinţa împărţirii Pieţei.

Şeful Direcţiei juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a comunicat pentru sursa citată că manifestaţiile se vor desfăşura într-un mod similar cu protestele din 26 august, atunci când PMAN la fel a fost împărţită de mai multe forţe politice - simpatizanţii Partidului ŞOR, care nu avea autorizaţie de a organiza vreo manifestaţie, şi partidele din opoziţia proeuropeană.

„Noi am făcut şedinţă, dar ei nu au ajuns la un numitor comun. Şi pe 26 august am avut diferite proteste, dar nu au fost încălcări, violenţe, sau ciocniri între manifestanţi. Am mers pe aceeaşi idee şi pentru 1 septembrie. Atâta timp cât nu avem dovezi clare că se încalcă Legea cu privire la întruniri, noi nu putem interzice nimănui să desfăşoare manifestaţii”, a afirmat Valeriu Bogdan.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, la un nou protest al opoziţiei de dreapta faţă de guvernarea de la Chişinău. Manifestaţia a început la ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Evenimentul a demarat cu provocări. Partidul „Şor”, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a zădărnicit protestul opoziţiei şi a adus în PMAN corturi, grătare şi muzică, fără a avea o autorizaţie de la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite