Liderii opoziţiei de dreapta cheamă Moldova 1 să reflecte amplu şi obiectiv protestul din 26 august din centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu privesc.eu

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM cheamă postul public de televiziune Moldova 1 să reflecte amplu şi obiectiv protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale de duminică, 26 august, transmite IPN. Solicitarea a fost transmisă după o conferinţă de presă susţinută în faţa postului de televiziune.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a dat citire unei declaraţii, potrivit căreia postul TV Moldova 1 s-a transformat într-o portavoce a guvernării „antipopulare”, chiar dacă este plătit de către cetăţeni. 

Liderul PDA a mai spus că Moldova 1 a ajuns să fie o instituţie de buzunar a liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Serviciul de programe, emisiunile informative şi de analiză sunt realizate în aşa fel încât să se creeze impresia că în Moldova nu există opoziţie sau că aceasta nu este numeroasă şi nu are sprijin în societate.

„Cerem conducerii aservite a postului public de televiziune Moldova 1 să înceteze să exprime în exclusivitate voinţa puterii „antipopulare” şi să ofere neîntârziat timp de antenă opoziţiei „anti-oligarhice”, a spus Andrei Năstase.

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a comunicat că au fost sesizaţi de către Inspectoratul General al Poliţiei despre faptul că la 21 august a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii „pregătirea la dezordini în masă”. 

Lidera PAS spune că actuala guvernare racolează persoane agresive, sub protecţia organelor de drept, care sunt  trimise la manifestările lor pentru a agresa oameni care vin să-şi ceară dreptul.

„Noi le spunem instituţiilor statului, le amintim că ele sunt acelea care primesc bani din buzunarul cetăţeanului pentru a asigura ordinea publică, responsabilitatea este a dânşilor”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului Partidului Liberal Democrat, Viorel Cibotaru, 26 august este o zi când se va vorbi despre problemele cu care se confruntă astăzi Republica Moldova. Viorel Cibotaru a mai spus că la 27 august, când ar trebui să sărbătorim evenimentele din 1991, se va protesta contra acţiunilor guvernării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite