Dodon, reacţie la protestele din centrul Capitalei: Este ruşinos pentru democraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon consideră că ceea ce au făcut partidele proeuropene de opoziţie şi Partidul „Şor” în Piaţa Marii Adunări Naţionale duminică, 26 august, „este ruşinos pentru democraţie şi e trist că aşa ceva s-a întîmplat în ajunul Zilei Independenţei”.

„Nimeni nu are dreptul moral să folosească oamenii ca pe o masă de manevră pentru interesele lor politice. Ruşine pentru ei şi ruşine pentru toţi care au fost la guvernare din 2009 încoace şi direct sau indirect se fac de vină pentru asemenea situaţii penibile în politica moldovenească”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, e periculos pentru ţară dacă această ură şi acest haos vor ajunge din stradă în Parlament.

„Cu adevărat, după ziua de azi, cetăţenilor le va fi mai simplu să aleagă grâul de neghină la parlamentarele viitoare”, afirmă preşedintele.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, la un nou protest al opoziţiei de dreapta faţă de guvernarea de la Chişinău. Manifestaţia a început la ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Evenimentul a demarat cu provocări. Partidul „Şor”, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a zădărnicit protestul opoziţiei şi a adus în PMAN corturi, grătare şi muzică, fără a avea o autorizaţie de la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite