VIDEO "Vânătorul de pedofili" a fost găsit mort. Credeţi că merita?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lituanianul Drasius Kedys, supranumit vânătorul de pedofili, care a omorât doi oameni anul trecut şi care era căutat de poliţie, a fost găsit mort la 30 de kilometri de oraşul său natal, transmite Estonian Free Press.

Procurorul General Raimondas Petrauskas a afirmat, pentru postul LNK TV, că este 90% sigur că persoana decedată, care a fost găsită într-o casă izolată, la 30 de km de Kaunas, oraşul său de domiciliu, este Drasius Kedys. Cauzele morţii nu sunt încă cunoscute.

Drasius Kedys, tatăl unei fetiţe de 4 ani, l-a ucis pe judecătorul oraşului Kaunas, Jonas Furmanavicius, în 5 octombrie 2009, iar câteva ore mai târziu pe cumanta sa în vârstă de 29 de ani, Violeta Naruseviciene.

Presa a făcut imediat legătura între cele două crime şi Drasius Kedys. Lituanianul era cunoscut prin faptul că mai înainte trimisese peste 200 de scrisori şi înregistrări video în care acuza mai multe persoane publice, inclusiv un judecător şi un politician, că abuzau sexual de fiica lui. Aceasta era adusă la hotel şi pusă la dispoziţia violatorilor chiar de sora mamei, cumnata lui Drasius. Printre cei care au primit scrisoarea lui Drasius se numără o serie de politicieni, parlamentari, europarlamentari, jurnalişti şi înalţi oficiali din Lituania, dar şi membri ai Parlamentului European.

Pentru că dosarul a fost închis din lipsă de probe, Drasius s-a hotărât să îşi facă dreptate singur. Astfel, el i-a împuşcat pe doi dintre vinovaţii de molestarea fiicei sale, pe judecător şi pe propria lui cumnată.

Cazul său a atras însă simpatia întregii Europe, zeci de mii de oameni susţinând nevinovăţia celui pe care l-au supranumit "vânătorul de pedofili".

La aflarea veştii că Drasius a murit, zeci de lituanieni au aprins lumînări şi au depus coroane de flori în faţa casei  sale.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite