O femeie a fost ucisă şi mai multe persoane au fost date dispărute, după ce o furtună puternică a lovit oraşul canadian Vancouver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

O femeie a fost ucisă luni pe o autostradă de lângă oraşul Vancouver, Canada, din cauza unei alunecări de teren provocate de o furtună mortală, iar alte două persoane sunt date dispărute. Oficialii care au descris evenimentul meteorologic ca fiind unul ce se petrece o dată într-un secol a întrerupt legăturile rutiere şi feroviare  ale oraşului, potrivit BBC.

Trupul femeii a fost găsit  în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 de kilometride Vancouver, potrivit Poliţiei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că salvatorii nu au determinat încă numărul de persoane ce se aflau în maşinile ce au fost prinse în alunecarea de teren, potrivit agenţiei de presă AFP.

Kathie Rennie, o şoferiţă ce a fost martoră la tragedie, a declarat pentru CBC News că a văzut alunecarea de teren „cum mânca” traficul, care deja era oprit la sud de Lillooet, din cauza inundaţiei.

„Ne aflam în maşină şi am văzut cum oamenii din faţa noastră doar ţipau şi fugeau. Privirea de pe feţele lor spunea că vine un tsunami. Doar panică totală. A fost cel mai înfricoşător lucru pe care l-am văzut vreodată. Acum, totul este pur şi simplu măturat”, a declarat Rennie.

Ministrul Transporturilor, Rob Fleming a declarat într-o conferinţă de presă că a fost „cea mai puternică furtună din ultimii 100 de ani”. 

Mii de oameni au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele. 

Toţi cei 7.000 de locuitori din Merritt, la aproximativ 190 de kilometri nord-est de Vancouver, au primit ordin să-şi părăsească casele luni.

Mai multe elicoptere au fost trimise şi în oraşul  Agassiz pentru a salva aproximativ 300 de persoane care au rămas blocate pe un drum. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite