Aplicația Telegram, blocată de Irak din cauza unor preocupări legate de securitate

0
Publicat:

Irakul a anunţat duminică blocarea aplicaţiei de mesagerie instant Telegram, pe fondul preocupărilor legate de securitatea naţională. Motivele anunțate au fost unele legate de securitate națională.

Aplicația Telegram a fost blocată în Irak  FOTO Pexels
Aplicația Telegram a fost blocată în Irak FOTO Pexels

Aplicaţia Telegram a fost blocată din cauza unor probleme legate de „securitatea naţională şi pentru a proteja datele personale ale cetăţenilor”, a declarat Ministerul Comunicaţiilor de la Bagdad potrivit unor surse citate de Agerpres.

Autorităţile statului au cerut fără succes companiei aflate în spatele serviciului de mesagerie să coopereze în blocarea canalelor care ar răspândi date oficiale şi personale.

Telegram este foarte răspândită în Irak - chiar şi în anumite părţi ale guvernului. Agenţia de presă de stat INA are 260.000 de abonaţi acolo.

Aplicaţia este parţial folosită şi de miliţiile pro-iraniene. În unele cazuri, numele sau alte date private ale forţelor de securitate, de exemplu, au fost difuzate pe canalele Telegram, aşa cum a fost cazul după revoltele violente din Irak în toamna anului 2021.

Miliţia teroristă Stat Islamic, care a dominat cândva zone întinse din Irak şi Siria vecină, difuzează de asemenea mesaje prin Telegram.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite