Cum încearcă Rusia să întoarcă Serbia din drumul spre NATO. MAE rus: NATO umileşte Serbia şi îi impune Sindromul Stockholm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NATO umileşte Serbia, încercând să o atragă spre integrare deşi îi omoară diplomaţii, în ceea ce este impunerea Sindromului Stockholm, afirmă Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, referindu-se la incidentul din Libia, în care doi ostatici sârbi au fost ucişi în raiduri ale SUA.

„Atragerea Serbiei în NATO în pofida omorârii diplomaţilor sârbi reprezintă o umilire a ţării“, a apreciat Maria Zaharova într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 1, transmite Mediafax.

„Serbiei şi Muntenegrului li se spune că trebuie să devină membre NATO, din raţiuni de securitate. Muntenegrului i s-a spus: «vă vom apăra». Aceleaşi lucruri li se spun şi Serbiei. Dar cum apără această ţară dacă, în pofida informaţiilor disponibile despre ostatici sârbi, îi bombardează?! Despre ce apărare vorbesc? Cred că asistăm la un anumit tip de umilire, la încercări de impunere a Sindromului Stockholm, îşi forţează victimele să îi iubească, să admită public că vor să fie cu ei“, a continua Zaharova.

Avioane militare americane au atacat vineri o clădire din localitatea Sabratha, situată la circa 60 de kilometri vest de Tripoli, în apropierea frontierei cu Tunisia.

Doi angajaţi ai ambasadei Serbiei din Tripoli care erau ostatici din noiembrie 2015 au murit în urma acestui raid aerian american.

„Este foarte trist, deoarece Serbia oferise informaţii Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) şi Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). Adică Statele Unite ştiau. Acum neagă că ar fi ştiut unde erau ostaticii“, a adăugat Zaharova.

Sindromul Stockholm este un fenomen psihologic prin care victimele manifestă simpatie faţă de agresori.

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucici, a confirmat moartea a doi angajaţi ai ambasadei Serbiei din Libia. „Au fost ucişi de bombe americane, dar Serbia are nevoie de Statele Unite ca prieten şi partener, nu ca inamic“, a spus Vucici.

Ministrul sârb de Externe, Ivica Dacici, a anunţat că va cere explicaţii din partea Statelor Unite, notează Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite