Soia este principala sursă de proteine în timpul postului. Cu ce poate fi înlocuită fasolea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boabele de soia sunt bogate în proteine de foarte bună calitate
Boabele de soia sunt bogate în proteine de foarte bună calitate

Soia face parte din familia leguminoaselor, fiind o sursă de proteine de bună calitate, alternativă atât pentru vegetarienei, cât şi pentu persoanele care ţin post.

Laptele de soia, tofu, sosul de soia sau uleiul de soia pot constotui tot atâtea variante de proteine cu înaltă valoare biologică pe care le putem adăuga la meniu, mai ales în perioada postului.

Potrivit Abecedarului de nutriţie, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice, soia conţine substanţe fitochimice complexe care ar putea preveni apariţia cancerului. Conţine, de asemenea fitoestrogeni, cu rol  în prevenţia cancerului de sân, sau de prostată şi în controlul simptomelor menopauzei.

Fiind de origine vegetală, produsele din soia nu conţin vitamina B 12, astfel că aceasta ar trebui suplinită din alte surse.

Alături de soia, lintea este o variantă de proteine şi carbohidraţi. Lintea mai conţine vitaminele C, B6 şi E, potasiu şi calciu. Din cauza timpului de firbere redus,  lintea este o alternativă foarte bună la fasole, în supă, în salate sau în asociere cu orez sau legume.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite