Rutina înainte de culcare creşte calitatea somnului. Idei de relaxare care te eliberează de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rutina înainte de culcare ne poate îmbunătăţi calitatea somnului
Rutina înainte de culcare ne poate îmbunătăţi calitatea somnului

Stabilirea unor obiceiuri stricte înainte de a merge la culcare ne pot ajuta să avem un somn odihnitor. Totodată, ne este de folos renunţarea la cafea, ceai, nicotină sau alcool înainte de odihna de noapte.

Anumite activităţi  din timpul zilei pot îmbunătăţi somnul, deşi nu trebuie să ne planificăm toată ziua pentru a ne asigura o nopate prielnică. Astfel, exerciţiile fizice regulate, practicate timp de 20 de minute pe zi, pot avea un efect benefic, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

Ce la bun timp de a practica exerciţiile fizice este după-amiaza, consideră aceasta, coborârea sau urcarea scărilor în loc să luăm liftul fiind un astfel de sport. O altă variantă este plimbarea scurtă în jurul blocului.

Cafeaua, ceaiul cu cafeină, alcoolul, tutunul sau alte stimulente înainte de culcare sunt interzise, toate acestea stricând calitatea somnului.

Specialista recomandă stabilirea unei rutine înainte de culcare care să permită eliberarea organismului de stresul acumulat peste zi. De exemplu, spălarea pe faţă înainte de culcare în timp ce ne imaginăm că stresul se duce împreună cu apa sau o baie caldă timp de 20 de minute după ce am adăugat câteva picături de uleiuri aromatice de bergamotă şi lavandă.

O ceaşcă de ceai de muşeţel sau remediile pe bază de valeriană sau floarea pasiunii ne ajută să dormim mai bine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite