Șapte obiceiuri care distrug în mod secret viața ta sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când viața intimă nu se ridică la nivelul așteptărilor, identificarea problemelor poate fi o adevărată provocare. Adesea, rutina zilnică și comportamentele aparent inofensive pot fi factori determinanți în distrugerea vieții sexuale.

dragoste la prima vedere_shutterstock 139500188 jpg

Lawrence Siegel, un renumit sexolog și educator, afirmă pentru HuffPost că stilul de viață al multor oameni impactează negativ viața lor sexuală. „Există factori evidenți, cum ar fi stresul intens și somnul insuficient. Dar sunt și alți factori mai subtili din viața cotidiană care merită să fie luați în considerare."

Siegel și alți specialiști au detaliat impactul unor activități zilnice care au un efect negativ asupra vieții sexuale.

Citește și: Cât de mult slăbești și câte calorii consumi în timpul unei partide de sex

Folosirea excesivă a telefonului mobil

Orele petrecute pe rețelele sociale pot submina capacitatea ta de a simți plăcere. Navigarea obsesivă pe rețelele de socializare te poate deconecta de momentul prezent și de trupul tău.

Kelifern Pomeranz, psiholog și terapeut sexual, spune că această obsesie digitală te privează de timpul prețios necesar interacțiunii reale. Siegel adaugă că anxietatea generată de media socială poate reduce dorința sexuală.

„În timp ce interacțiunile online pot oferi un nivel de confort, este crucial să alocăm timp offline pentru a promova relații mai profunde cu partenerii actuali sau pentru a explora potențiale noi conexiuni.", a spus ea.

Verificarea constantă a telefonului și preocuparea pentru social media te poate face să te simți izolat social și poate duce la sentimente persistente de stres și anxietate care reduc dorința și apetitul sexual, a spus Siegel.

„Social media poate face, de asemenea, ca intimitatea și atracția față de partenerul cuiva să fie o victimă, comparându-l cu imaginile nerealiste și false pe care le vede, ceea ce duce, în cele din urmă, la un sentiment de atracție și dorință mai mică față de el.", a spus Lawrence Siegel.

Viața sedentară și statul prea mult la birou

Un stil de viață sedentar poate afecta negativ sănătatea, dar și viața intimă. Pomeranz și Siegel susțin că exercițiul fizic are o corelație directă cu îmbunătățirea sănătății sexuale.

„Studiile arată că există o corelație directă între creșterea activității fizice și îmbunătățirea sănătății și funcției sexuale. În plus, inactivitatea poate avea un impact negativ asupra stării de spirit, a stimei de sine și a percepției partenerului.", a adăugat Kelifern Pomeranz, de profesie terapeut sexual și psiholog.

Munca în exces poate cauza vieții sexuale

Dacă nu reușești să îți delimitezi timpul de muncă de cel personal, acest lucru poate avea un impact negativ asupra vieții intime. Luna Matatas, educatoare în domeniul sexualității, sugerează implementarea unor ritualuri pentru a te deconecta de la muncă.

„Poate fi greu să ai o separare între timpul de lucru și timpul tău liber.", a spus Matatas, menționând că acest lucru este valabil mai ales dacă lucrezi de acasă.

„Dacă mintea ta nu este deschisă la plăcere sau este încă focusată asupra locului de muncă, poate fi greu pentru unii oameni să reintre în corpul lor - indiferent cât de bună ar fi senzația.", a spus ea. „De exemplu, gândește-te să folosești un vibrator, dar să nu te gândești la sex în timp ce o faci!"

Fantezia sexuală n-ar trebui să existe doar după terminarea sarcinilor de zi cu zi

Trebuie să integrezi dorința și plăcerea în viața ta zilnică, nu doar în momentele intime.

„Imaginația noastră erotică ne este disponibilă tot timpul și joacă un rol în construirea excitației pe tot parcursul zilei. Îmbracă o lenjerie care te face să te simți sexy, chiar dacă e doar sub haine; citirea sau ascultarea unor cărți erotice în drum spre casă, etc.", a spus Matatas. „Simțindu-te conectat la propria sexualitate în mod regulat este mai ușor să nu trebuiască să "sapi adânc" pentru a-ți revigora latura sexuală atunci când apare o oportunitate de plăcere."

Nu consumi suficientă apă

Hidratarea adecvată este esențială pentru funcționarea optimă a corpului și, implicit, pentru viața sexuală.

„Hidratarea este parte integrantă a excitării, funcției, orgasmului și plăcerii.", a spus Howard. „Excitarea este circulația sângelui, iar circulația este direct influențată de cantitatea activă de apă utilizabilă din organism."

Consumul excesiv de alcool

Alcoolul în cantități mari poate afecta performanța și apetitul sexuală. „În timp ce drogurile și alcoolul pot scădea inhibițiile, creând mai mult spațiu pentru a te simți aventuros în ceea ce privește fanteziile sexuale, drogurile și alcoolul pot avea, de asemenea, un impact asupra abilităților noastre de a avea și de a experimenta orgasme.", a declarat pentru HuffPost terapeutul sexual Jesse Kahn, director al Gender & Sexuality Therapy Center din New York City. „Deși știm că sexul nu se rezumă doar la orgasme, acestea sunt o parte distractivă a sexului".

Același lucru se poate spune și despre consumul de marijuana, care „pe măsură ce tot mai multe state o legalizează atât pentru uz medical, cât și recreațional, tot mai mulți oameni devin consumatori zilnici - sau își continuă consumul zilnic, dar fără a se mai teme de repercusiuni legale.", a declarat Siegel.

„La aceasta se adaugă faptul că procentele de THC [componenta psihoactivă a marijuanei] au crescut rapid, ceea ce a dus la mai multe rapoarte privind scăderea interesului sexual, în special la persoanele tinere."

Efectele secundare ale anumitor medicamente

Dacă suspectezi că medicamentele pe care le iei afectează viața ta sexuală, discută cu medicul tău despre posibilele soluții. „Antihistaminicele, decongestionantele, reducătorii de acid și chiar așa-numitele produse naturale care pretind că măresc libidoul pot avea un efect de atenuare; mai ales atunci când sunt luate pe termen lung.", a spus Siegel.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite