Synology și-a prezentat echipa și produsele pentru piața din România
0Synology și-a prezentat echipa regională și produsele dinsponibile pentru piața românească în cadrul unui eveniment pentru media și parteneri, pe 15 iunie la București.

Synology Inc. este o companie taiwaneză specializată în dispozitive de stocare conectate în rețea (NAS - network-attached storage).
În deschidere a vorbit Mihai Marcu, Key Account Manager - Romania și Moldova, care a fost urmat de Igor Cejkovsky - Head of Eastern European Markets.
Din echipa Synology mai fac parte:
- Magdalena O'Dwyer - Team Manager Marketing Eastern Europe;
- Ismar Hota - Sales Team Coordinator Balcani, România, Ungaria și Republica Moldova;
- Lila Niewiadomska - Marketing Assistant.
Prezentarea Synology.
Piață din România este pentru Synology a treia ca mărime din punct de vedere al volumului de vânzări în regiune, după Cehia și Polonia, iar la nivel global este pe locul 26. Pe primele locuri la nivel global pentru Synology sunt piețele din SUA și Germania. Compania oferă soluții de la nivelul entry (utilizatori individuali) până la soluții enterprise (companii).
Compania a fost fondată în anul 2000 de Philip Wong, fost director de vânzări pentru Microsoft în Taiwan. Ideea inițală a fost de creare a unei soluții pentru managmentul datelor bazată pe un browser; practic, la origine, compania este una software. În 2004 Synology a decis că pentru a livra o soluție software performantă e nevoie și de hardware și a lansat primul NAS. În 2011 Synology și-a deschis prima sucursală în Germania, la Dusseldorf, și de acolo s-a extins în Estul Europei.
Alte date despre Synology:
- a vândut mai mult de 10 milioane de echipamente;
- are peste 1200 de angajați dintre care 65% sunt ingineri (cei mai mulți software)
- are peste 100 de angajați în Germania;
- are 6 sucursale la nivel global;
- jumătate din companiile dint topul Fortune 500 folosesc soluții ale companiei.

Portofoliul de produse hardware pleacă de la soluții DiskStation până la RackStation, circa 50 de soluții disponibile local. Cei interesați, clienții, pot primi soluții demo complet funcționale pentru 2-3 săptămâni pentru a le testa. Soluțiile consumer au o durată de viață de 3 ani, iar cele SMB și enterprise de 4-5 ani.
O soluție integrată Synology e formată din unitatea NAS, sistemul de operare, media de stocare (HDD și SSD), memorii RAM, rețelistică.
Pe parte de rețelistică Synology are 4 modele de routere Wi-Fi6 și Wi-Fi5.

În august Synology lansează o soluție SAN activă UC3400.
E interesant că fabrică și HDD-uri pentru propriile echipamente NAS, HAT3300 cu capacități între 4TB și 12TB.

Soluția Bee Drive e un sistem (NAS-to-go) de backup automatizat, cântărește 40g, și e dedicată pentru PC-uri cu Windows și smartphone-uri.

Sinology a prezentat și două camere de supraveghere din gama medium spre high, modelele Synology TC500 și BC500, cu caracteristici precum: senzor de 5MP, unghi de cuprindere de 110grade, transmisie criptată, analiză video, detectare persoane și automobile etc.

VisualStation o stație pentru camere de supraveghere, care n-are nevoie de computer va fi disponibilă în România în septembrie.
În final Mihai Marcu a vorbit despre colaborarea cu partenerii, i-a prezentat și i-a premiat pe cei mai performanți.