Giganţii tech ai lumii îşi unesc forţele pentru a combate atacurile cibernetice. Facebook, Microsoft şi Bitdefender, printre semnatarii noului acord
0Marţi, 34 de companii globale din domeniul tehnologiei şi securităţii au semnat Cybersecurity Tech Accord, un acord esenţial ce reuneşte cel mai extins grup de companii în efortul şi promisiunea de a-şi proteja clienţii de pretutindeni împotriva atacurilor cibernetice, fie că este vorba de acţiuni ale grupurilor infracţionale sau ale unor state suverane.
Printre cele 34 de companii se află ABB, Arm, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft Corp., Nokia, Oracle şi Trend Micro, şi împreună reprezintă operatori de tehnologii care alimentează infrastructura de comunicare şi informare a internetului pe plan mondial.
Companiile şi-au asumat angajamente bazate pe patru principii esenţiale.
Apărare consolidată
Companiile vor implementa o apărare consolidată împotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii şi recunoscând faptul că toată lumea trebuie să beneficieze de protecţie, companiile s-au angajat să-şi protejeze toţi clienţii de pe întreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.
Excluderea infracţiunilor
Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice şi vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor şi serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului şi a distribuţiei.
Consolidarea capacităţilor
Companiile vor susţine mai mult dezvoltatorii, utilizatorii şi companiile care le utilizează tehnologia, ajutându-i să-şi îmbunătăţească capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate şi noile funcţii pe care companiile le pot implementa în produsele şi serviciile lor individuale.
Acţiune colectivă
Companiile vor extinde relaţiile existente şi vor stabili împreună noi parteneriate formale şi informale cu industria, societatea civilă şi cercetătorii în domeniul securităţii, pentru a îmbunătăţi colaborarea tehnică, pentru a coordona dezvăluirea vulnerabilităţilor, a expune ameninţările şi minimiza potenţialul introducerii de cod maliţios în spaţiul cibernetic.
Companiile semnatare este posibil să fi aderat anterior acordului sau fără un angajament public la unele sau la toate aceste principii, însă acest acord reprezintă un angajament comun, public, de colaborare în eforturile de asigurare a securităţii cibernetice.
Acest acord rămâne deschis spre a fi luat în considerare şi de noi semnatari din sectorul privat, de mari sau mici dimensiuni, indiferent de domeniu, credibili şi cu standarde înalte de securitate cibernetică, care pot adera fără rezerve la principiile acestuia.
Victimele atacurilor cibernetice sunt întreprinderi şi organizaţii de toate dimensiunile, cu pierderi economice care se estimează că vor totaliza 8 trilioane de dolari până în 2022.* Printre alte perturbări şi riscuri în materie de siguranţă, atacurile cibernetice recente au cauzat închiderea unor companii de mici dimensiuni, amânarea de intervenţii chirurgicale în spitale şi împiedecare furnizării anumitor servicii de către instituţii de stat.
Companiile care au semnat acordul intenţionează să organizeze prima lor întâlnire în cadrul conferinţei RSA, un eveniment de securitate cibernetică ce are loc în San Francisco, şi se vor concentra pe consolidarea capacităţilor şi pe acţiunile comune.
Acţiunile viitoare pot include principii directoare dezvoltate în comun sau implementarea pe scară largă a unor funcţionalităţi de securitate, precum şi schimburi de informaţii şi parteneriate pentru combaterea ameninţărilor specifice, pentru ca mediul online să devină un loc mai sigur pentru oamenii şi companiile de pretutindeni şi pentru a susţine promisiunea şi beneficiile pe care tehnologia le oferă societăţii.
Companiile semnatare ale Cybersecurity Tech Accord:
- ABB
- Arm
- Avast!
- Bitdefender
- BT
- CA Technologies
- Cisco
- Cloudflare
- DataStax
- Dell
- DocuSign
- Fastly
- FireEye
- F-Secure
- GitHub
- Guardtime
- HP Inc.
- HPE
- Intuit
- Juniper Networks
- Microsoft
- Nielsen
- Nokia
- Oracle
- RSA
- SAP
- Stripe
- Symantec
- Telefonica
- Tenable
- Trend Micro
- VMware