Facebook va permite în sfârşit opţiunea de a şterge mesajele trimise pe Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cunoscută şi ca „Unsend”, opţiunea pentru Messenger a ajuns deja în aplicaţia unor utilizatori, aceştia având posibilitatea de a şterge mesajele pe care le trimit  cu condiţia ca acestea să nu fie mai vechi de zece minute.

Deocamdată opţiunea este activă pentru o parte de utilizatorii aplicaţiei dedicate de iOS şi Android din Polonia, Bolivia, Columbia şi Lituania, dar este de aşteptat ca opţiunea să devină valabilă şi în alte locuri, potrivit TechCrunch.

Lansarea opţiunii vine la şapte luni după ce s-a aflat că CEO-ul  Facebook, Mark Zuckerberg, o are activă.

Totuşi, utilizatorii nu vor avea avea foarte mult timp pentru a şterge mesajul trimis, iar dacă va trece mai mult de zece minute, „Unsend” nu va mai fi activ. Asta le va permite celor care pun virgulă între subiect şi predicat, celor care greşesc adresa sau celor care se răzgândesc imediat ce au apăsat „Send” să-şi şteargă urmele.

La fel ca pe WhatsApp, atunci când un mesaj este şters, în urma sa va rămâne o bandă care poate fi văzută de toţi participanţii conversaţiei.

Totodată, pe lângă text, utilizatorii vor putea înlătura şi alte tipuri de conţinut precum fotografii, videoclipuri, link-uri ş.a.

Facebook s-a asigurat şi ca opţiunea să nu poată fi abuzată de persoanele care au un limbaj violent. Aşadar, chiar dacă un mesaj este şters, pentru o perioadă de timp Facebook va păstra o copie a acestuia, astfel încât persoanele care abuzează verbal să nu-şi poată ascunde urmele.

Gigantul tech a precizat că s-a decis să implementeze „Unsend” pentru că au simţit că există multe situaţii în care utilizatorilor ne-ar prinde bine o astfel de utilitate.

Presiunea asupra Facebook de a implementa „Unsend” s-a intensificat după ce Mark Zuckerberg a fost „prins” că şi-a şters mai multe mesaje. Mai multe surse au confirmat pentru TechCrunch că părţi din conversaţii avute cu Zuckerberg au dispărut la un moment dat din inbox-urile personale, fără vreo notificare.

Potrivit Facebook, ştergerea mesajelor ar fi avut loc în urma atacului cibernetic asupra Sony din 2014, atunci când au fost publicate o serie de e-mailuri personale ale diferitor angajaţi.

Chiar şi aşa, utilizatorii au fost revoltaţi de absenţa unui instrument asemănător pentru publicul larg, iar experţii de la acea vreme criticau sloganul Facebook de a „face lumea mai deschisă şi mai transparentă”.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite