Viaţa pe Marte ar putea fi descoperită sub suprafaţa radioactivă, dar NASA crede că omenirea nu e pregătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următoarea misiune a celor de la NASA spre Marte va fi cea mai complexă de până acum. Dacă NASA găseşte viaţă pe Marte, lumea ar putea să nu fie pregătită pentru această descoperire.  Jim Green, şeful Diviziei Planetare NASA, consideră că rezultatele ar putea fi revoluţionare, startul „unui nou mod de gândire”, relatează CNN.

„Ce se întâmplă după aceea e un întreg set de întrebări ştiinţifice. Acea viaţă este asemănătoare cu a noastră? Cum suntem noi conectaţi?, spune Jim Green.

Misiunile Mars 2020 şi ExoMars pregătesc pentru vara viitoare o operaţiune de colectare a anumitor probe de pe suprafaţa planetei Marte. Se crede că suprafaţa planetei Marte este radioactivă, aşa că dacă ar exista viaţă, acesta s-ar afla sub pământ. 

„Nu am săpat niciodată atât de adânc. Acelaşi principiu se aplică pe planeta Pământ, după ce au fost făcute săpături adânci în scoarţa terestră, a fost descoperită mai multă viaţă în profunzimea pământului decât la suprafaţa lui. Unde este apă, acolo este viaţă! Ceea ce pot dovedi sondele care vor fi trimise este că odată şi pe Marte curgea apă.”, spune Green.

Misiunea Mars 2020 va fi lansată în iulie 2020 şi va ateriza pe planeta roşie în februarie 2021. Vehiculul special Mars 2020 conţine două camere de înaltă calitate şi un elicopter detaşabil care are rolul de a extrage imagini cu relieful de pe Marte. 

Scopul principal al acestei misiuni NASA este de a identifica orice semne de viaţă. Mars 2020 va face teste pentru oxigenul produs pe Marte şi va monitoriza atent vremea planetei roşii, toate acestea în vederea unei posibile colonizări, relatează CNN.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite