NASA a anunţat că Franţa şi Statele Unite vor lansa o misiune de topografiere a corpurilor de apă ale Pământului în noiembrie

0
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Misiunea SWOT este concepută într-un sens mai larg pentru a determina nivelul Oceanului Mondial cu mare precizie, precum şi pentru a înţelege mai bine mecanismele ciclului apei în natură şi pentru a îmbunătăţi controlul resurselor de apă de pe planetă.

Misiunea SWOT (Surface and Ocean Topography) comună SUA-Franceză, care va determina pentru prima dată nivelul corpurilor de apă dulce de pe Pământ, va fi lansată în luna noiembrie a acestui an, a declarat şeful Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) al SUA, Bill Nelson, într-un interviu pentru ziarul Le Journal du Dimanche, publicat duminică.

"În noiembrie vom lansa misiunea franco-americană SWOT, în cadrul căreia pentru prima dată va fi măsurat nivelul apei proaspete: lacuri, râuri, rezervoare. În următorii cinci ani, NASA, împreună cu partenerii săi, se va lansa în lansarea a cinci sateliţ de observare mari care vor oferi măsurători precise ale apei, gheţii şi atmosferei”, a spus el.

Cu toate acestea, studiul apei proaspete este doar o parte a misiunii SWOT, care este o misiune comună între NASA şi Centrul Naţional de Studii Spaţiale (CNES) din Franţa, cu participarea Agenţiei Spaţiale a Canadei (CSA) şi a Agenţiei Spaţiale a Regatului Unit. (UKSA).

Această misiune are scopul de a determina şi nivelul Oceanului Mondial cu o acurateţe ridicată, precum şi de a înţelege mai bine mecanismele ciclului apei în natură şi de a îmbunătăţi controlul resurselor de apă de pe planetă. Aceste măsurători, împreună cu datele deja disponibile, vor crea o machetă 3D ca parte a proiectului Earth Information Center, care va fi disponibil online, a spus Nelson.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite