Povestea sclavei sexuale obligate să se prostitueze de la 13 ani: „Nu am avut de ales. Nu puteam să le spun nu, dar plângeam. Plângeam mult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maiya, o femeie din Nepal, a fost obligată ani la rând să se prostitueze. FOTO Aplus
Maiya, o femeie din Nepal, a fost obligată ani la rând să se prostitueze. FOTO Aplus

Milioane de femei, bărbaţi şi copii sunt vânduţi, anual, pe piaţa traficului de persoane. Existenţa Maiyei, o femeie din Nepal, a fost marcată de faptul că, pe când avea doar 13 ani, a fost răpită şi vândută ca sclavă sexuală în bordelurile din India.

Maiya, o femeie din Nepal, este una din milioanele de victime ale traficului de carne vie. Aceasta a fost privată de copilărie la vârsta de 13 ani, când a fost răpită de pe stradă şi obligată să se prostitueze în Calcutta, India. Împotriva  voinţei ei, Maiyea a fost vândută ca sclavă sexuală, muncind, ani la rând, în bordelurile din Sonagachi, cel mai mare cartier-roşu din Asia. „Nu am avut de ales, a trebuit să fac asta. Nu puteam să le spun nu, dar plângeam. Plângeam mult”, a povestit femeia, potrivit publicaţiei aplus.com.

Despre ziua în care i s-a schimbat destinul Maiya îşi aminteşte foarte puţine lucruri. „Mi-au dat nişte haine şi nişte sandale, apoi m-au urcat într-un taxi şi m-au adus în Sonagachi. Eram mică, iar sandalele erau mult prea mari şi îmi picau din picioare. Mi-au spus că trebuie să muncesc acolo la fel cum fac celelalte femei. Nu cunoşteam pe nimeni şi nu puteam să fug acasă, pentru că Nepal era foarte departe”, povesteşte victima. 

La cinci ani de la răpire, Maiya şi-a câştigat libertatea , dar a continuat să lucreze la bordel, pentru că nimeni nu a vrut să îi dea o mână de ajutor. Aşa au decurs lucrurile până când în viaţa ei a apărut Josephine Tan, o femeie pe care o numeşte acum „sora” ei. 

Tan este  fondatoarea companiei producătoare de săpun Touch Nature, care le ajută pe femeile ca Maiya, victime ale sclaviei sexuale, să se reintegreze în societate. Potrivit antreprenoarei, majoritatea femeilor care ajung să fie vândute în bordeluri nu îşi doresc decât o sursă de venit pentru a-şi întreţine familia. Astfel, promiţându-le slujbe şi oportunităţi, traficanţii de carne vie le ademenesc în alte ţări, unde ajung să fie scoase la licitaţie. 

Ţelul lui Josephine Tan este să le ajute pe femeile ca Maiya să redevină independente şi să aibă o şansă la o viaţă normală. Compania ei, Touch Nature, le angajează pe acestea în activităţile de producţie. Despre protejata ei, fondatoarea companiei are numai cuvinte de laudă. „A fost dispusă să muncească mult şi este unul din cei mai buni angajaţi. Acum este supraveghetor. Este foarte inteligentă şi îi poate învăţa, la rândul ei, pe alţii. S-a schimbat foarte mult, pentru că acum se simte iubită şi în siguranţă”, a declarat Tan. 

Potrivit statisticilor, aproximativ 20,9 milioane de bărbaţi, femei şi copii sunt forţaţi să lucreze în industria sexului, la nivel mondial. Traficul de carne vie este o problemă ăn 161 de state, indiferent de starea socio-economică, istorie sau structură politică. 

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite