Cum ne organizăm timpul în izolare. Explicaţiile unui psiholog: „Oamenii au învăţat să-şi îndrepte atenţia spre sine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un psiholog a oferit sfaturi privind organizarea timpului în izolare
Un psiholog a oferit sfaturi privind organizarea timpului în izolare

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept „antrenorul minţii“, care consideră că odată cu izolarea oamenii au devenit mai atenţi în interiorul lor decât în exterior, a oferit sfaturi privind organizarea timpului în această perioadă.

„Izolarea, acest necesar spre liniştea şi relaxarea fizică, ne-a oprit să mai construim în afară şi ne-a determinat să învăţăm să construim în interiorul nostru“, crede Alexandru Pleşea. 

Psihologul a oferit câteva sfaturi privind organizarea timpului în izolare:

1. Dimineaţa punem trupul în mişcare timp de 15 minute, cu privirea aţintită spre geam către viaţa de afară: exerciţii uşoare, ne întindem muşchii şi flexăm uşor toate încheieturile.

2. Putem practica exerciţii de respiraţie conştiente, deoarece acestea sunt producătoare de energie pentru ziua ce urmează. 

3. O oră putem aloca timp pentru cititul unei cărţi de mult uitată în bibliotecă.

4. 12 de ore de tele-muncă – putem observa că de acasă muncim mai uşor, mai relaxaţi şi chiar suntem mai productivi.

5. Opt ore de somn, ascultând muzică de relaxare.

În opinia psihologului, de când ne trezim şi până când ne punem la somn, puterea izolării ne ţine mai atenţi la noi decât înainte, aşadar putem spune că există şi părţi benefice în această perioadă.

„Izolarea este un moment greu pentru noi, dar din discuţiile pe care le-am avut cu mulţi prieteni şi cunoştinţe, am observa un lucru destul de interesant: oamenii au învăţat să-şi folosească din timp pentru a-şi construi sinele interior, şi mai puţin timp alocă pentru construirea realităţii exterioare. Cred cu tărie că, după terminarea perioadei de izolare, vom ieşi cu toţii mai învăţaţi, mai recunoscători pentru ceea ce viaţa ne oferă şi mai iubitori de oameni şi de comunicarea reală cu aceştia. Este destul de greu de recunoscut, mai ales din cauza circumstanţelor sumbre, însă cred că viaţa după izolare va fi mai frumoasă ca oricând“, explică psihologul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite