Cum ne ajută yoga: patru beneficii asupra sănătăţii mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yoga îmbunătăţeşte sănătatea mintală,
eliminând multe din simptomele care trimit oamenii la psiholog
Yoga îmbunătăţeşte sănătatea mintală, eliminând multe din simptomele care trimit oamenii la psiholog

Ca şi alte forme de mişcare, yoga ajută la eliberarea de endorfine, acei hormoni care îmbunătăţesc starea de spirit, reduc simptomele de depresie şi te eliberează de stres şi de anxietate.

Este cunoscut faptul că yoga reduce stresul, îmbunătăţeşte flexibilitatea corpului şi concentrarea. Pe lângă beneficiile sale fizice, cercetătorii vorbesc şi despre beneficiile terapeutice ale acestei practici. Unele cercetări indică faptul că yoga poate fi o terapie eficientă pentru majoritatea problemelor care trimit oamenii la psiholog, scrie Psychology Today.

4 moduri prin care yoga îmbunătăţeşte sănătatea mintală:

Reduce furia

Un studiu realizat în 2012 a demonstrat că yoga creşte capacitatea omului de a controla furia. Practicarea îndelungată diminuează agresivitatea verbală în rândul adulţilor.

Reduce anxietatea

Numeroase studii au constatat că yoga poate scădea simptomele de anxietate. Yoga ajută la ameliorarea tensiunii musculare prin relaxarea muşchilor inflamaţi. Practicată mai des, yoga poate îmbunătăţi, de asemenea, postura, reducând tensiunea musculară.

Îmbunătăţeşte somnul

Într-un studiu în care au fost implicate femei aflate în postmenopauză, un diagnostic caracterizat şi de insomnie, yoga a redus considerabil severitatea acestui simptom. Yoga este una dintre cele mai eficiente metode de a reduce anxietatea şi stresul. Practica te poate ajuta să te concentrezi pe respiraţie, pe eliberarea de endorfine şi eliminarea tensiunii musculare.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Studiile au arătat că yoga poate ajuta la reducerea depresiei. Ca şi alte forme de mişcare, yoga ajută la eliberarea de endorfine, acei hormoni care îmbunătăţesc starea de spirit, reduc simptomele de depresie şi te eliberează de stres şi de anxietate.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite