Ce sunt gelurile UV şi cum te ajută când îţi faci manichiura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
unghii

O manichiură cu gel este un mod ideal de răsfăţ pentu orice femeie. Puţin talent, câteva ştrasuri şi o nuanţă la modă îţi oferă un semnificativ plus de încredere. Şi spre deosebire de manichiura clasică, manichiura cu gel poate dura până la patru săptămâni.

Unghiile cu gel au apărut pentru prima dată în SUA la începutul anilor 1980, însă succesul lor iniţial a fost de scurtă durată. La acea vreme producătorii de lămpi şi geluri nu şi-au unit forţele în a crea un serviciu premium pentru doamnele vremii, clientele experimentând pe propria piele faptul că folosirea luminii la o intensitate greşită sau aplicarea unei cantităţi prea mare de gel provoacă o senzaţie de arsură la vârful degetelor. În plus, nu erau disponibile cursuri care să instruiască personalul din saloane cum se face aplicarea gelului.  Aşa se face că până la sfârşitul anilor ’80, multe companii şi-au retras produsele cu gel de pe piaţă.

Trendul a revenit în anii 2000, după lansarea de geluri speciale 3-D şi hibrizi de gel, dar şi o serie de cursuri pentru cei care şi-au dorit să înveţe această tehnică.

Beneficiile manichiurii cu gel

O astfel de tehnică foloseşte un lac pe bază de gel şi necesită o lumină UV sau LED pentru a-l întări si fixa pe unghii. În timp ce lacul obişnuit se poate ciobi chiar de două până la trei zile, gelul rămâne fără perfect timp de până la patru săptămâni.

În plus, beneficiul unei manichiuri cu gel este că oricine poate obţine unghii perfecte, indiferent dacă cele naturale sunt foarte scurte, fisurate sau nu cresc. Pentru a avea parte de o construcţie reuşită a unghiilor, este necesară folosirea acelor geluri UV care se potrivesc pentru fiecare tip de unghie în parte.

image

Cum se aplică:

În prima fază se pregătesc unghiile naturale prin împingerea cuticulelor şi prin scurtarea unghiilor. Cuticulele se împing cu ajutorul instrumentelor speciale. Scurtarea unghiilor se realizează cu ajutorul unei pile profesionale. Se aplică pe unghia naturală o soluţie nail prep care are rolul de a diminua grăsimile şi particulele de umezeală, se aşteaptă 10-15 secunde pentru uscare. Apoi se trece la aplicarea primerului pe toată suprafaţa unghiei. Dupa ce stratul de primer s-a uscat se aplică un strat de base coat pentru a forma o bază şi pentru a proteja unghiile, stratul de base coat se polimerizează 2-3 minute în lampa LED sau UV. După ce unghiile sunt uscate şi au forma dorită se alege şablonul ce urmează a fi aplicat. Se poziţionează şablonul astfel încât să se situeze fix sub unghia naturală, să stea drept şi să fie de dimensiunea patului unghial. Urmează gelul UV, iar după 4-5 minute se elimină sabloanele cu grija. Se pileşte construcţia şi se aplică culoare.

Care este diferenţa dintre gel şi acril

Gelul pentru construcţia unghiilor are o consistenţă vâscoasă, uşor maleabilă. Se usucă cu lampa UV sau Led, este mai flexibil şi mai uşor de îndepărtat decât acrylul iar aspectul lui este unul lucios. Acrylul este un material mai dur care se întăreşte la contactul cu aerul iar tehnicianul trebuie să lucreze şi să modeleze foarte repede suprafaţa. Acest material este mai rezistent.

Cum să vă protejaţi unghiile de lumina UV

image

Purtaţi protecţie solară. Înainte de a obţine o manichiură cu gel, aplică pe mâini o protecţie solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un SPF de 30 sau mai mare, pentru a preveni cancerul de piele şi îmbătrânirea prematură a pielii. Acest lucru vă va ajuta să vă protejaţi pielea de radiaţiile ultraviolete folosite pentru a sigila oja cu gel pe unghie. O altă opţiune este să purtaţi mănuşi închise la culoare, opace, cu vârfurile degetelor tăiate înainte de aplicarea lacului de unghii.

Găsiţi o colecţie de geluri UV pentru unghii AICI

Manichiura cu gel poate deteriora unghiile?

Unul dintre miturile despre manichiura cu gel este că ar dăuna unghiilor. În realitate, modul în care îndepărtaţi gelul poate fi dăunător. De cele mai multe ori, procesul de îndepărtare  ajunge în timp să slăbească unghiile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite