Destinații de vacanță. Egipt, paradisul plin de istorie la doar trei ore de zbor de România FOTO VIDEO

0
Publicat:

Hurghada este una dintre destinațiile din Egipt căutate de către mulți români. Resorturile sunt la fel de primitoare ca și cele din Turcia, diferă un pic preparatele culinare și unele servicii.

Se fac excursii pe plaje spectaculoase FOTO Claudia Untaru
Se fac excursii pe plaje spectaculoase FOTO Claudia Untaru

Mulți dintre cei care merg la relaxare în Hurghada vor să viziteze și piramidele.

Cel mai avantajos de mers în excursii în Egipt este pentru cei care pleacă din țară în „gașcă”, adică mai multe familii, deoarece își pot închiria un microbuz doar a lor, fără să fie nevoiți să stea după toți cei din autocar. Trebuie știut că orice costă, plimbatul cu cămilele, pozele făcute pe vasele de croazieră. Iar la piramide beduinii se oferă să te ajute cu pozele, dar în schimb cer sume de bani.

Spre Egipt din România se poate zbura de pe mai multe aeroporturi. Fiecare își alege în funcție de costuri. De exemplu, un grup de arădeni a ales să zboare spre Hurghada din Sibiu, deși sunt zboruri și de pe Timișoara. Pentru un adult și un copil sub 12 ani, prețul unui bilet a fost de aproximativ 1.300 de euro (ultra ull incluse).

Include zbor, transfer de la aeroport la hotel, mâncare și cazare. Vacanța a fost achiziționată în luna aprilie 2023 pentru luna august 2023. Pentru că a fost vorba despre un grup mai mare s-a închiriat un autocar de la Arad la Sibiu, prețul transportului de persoană fiind astfel de aproximativ 190 de lei.

După trei ore și ceva de zbor (Sibiu 19:15- Hurghada 22:45) se ajunge în Egipt, iar din aeroportul Hurghada se mai parcurg câțiva kilometri până la hotel, depinde fiecare ce a ales. Chiar dacă se ajunge pe noapte cam fiecare hotel are pregătită o gustare.

De obicei se ajunge noaptea cu avionul FOTO Claudia Untaru
De obicei se ajunge noaptea cu avionul FOTO Claudia Untaru

Trebuie știut că intrarea în Egipt se face prin plata unei vize în valoare de 25 de dolari sau euro, sunt unii care cer euro, la intrarea din Aeroportul Hurghada. De asemenea, trebuie completat un formular pe care ori îl primești în avion, ori acolo.

Înapoi bagajele trebuie înfoliate. Acest lucru îl puteți face voi dacă vă cumpărați folie sau la recepția hotelului la un cost de 4 dolari sau euro ori la aeroport cu 5 dolari sau euro.

Pașapoartele trebuie să fie valabile timp de șase luni începând cu data întoarcerii.  La asigurări la fel dacă se fac pe grup costul este de aproximativ 10 euro pentru șapte zile.

La începutul lunii august 2023 temperaturile au fost suportabile, chiar dacă s-au înregistrat 40 de grade, a bătut vântul. În ceea ce privește apa mării, de exemplu în zona hotelului Titanic Palace fiind flux și reflux, apa se retrage și ore întregi sau este destul de mică, ori deloc. Sunt în schimb piscine și tobogane, ideale pentru familiile cu copii.

Drumul lung până la Cairo

Cei care doresc excursii la Cairo pentru a vizita muzeul și piramidele trebuie să știe că drumul este destul de lung. Iar este un avantaj pentru cei care merg în grup, deoarece își pot închiria un microbuz doar pentru ei. Li se dă și un ghid în limba română astfel ca totul să fie explicat ca la carte. De exemplu, ghida grupului din Arad, Aia, a fost foarte operativă, a prezentat exact obiectivele, iar la muzeu s-au vizitat doar cele mai interesante expozante. De asemenea, a prezentat și care sunt variantele de vizitare a piramidelor.

Astfel, dacă închiriezi un microbuz, se plătește în funcție de numărul de locuri. De exemplu, pentru un microbuz de 22 de persoane s-a cerut 650 de euro și s-a împărțit la cele 11 persoane cât au fost.

Prețul a inclus transportul, intrarea la muzeu și la piramide. Separat se plătește plimbarea pe Nil cu barca pentru cine dorește și plimbarea cu cămila sau caleașca, la Piramide. Costul este de 10 euro de persoană sau dolari, pentru fiecare. În cadrul excursiei se oferă și masa de prânz, iar de obicei cei care pleacă de la hotel și nu sunt la micul dejun li se dă la pachet.

Piramidele sunt cele  mai căutate FOTO Claudia Untaru
Piramidele sunt cele mai căutate FOTO Claudia Untaru

Plecare din Hurghada spre Cairo este undeva la 2.00 noaptea, iar întoarcerea la 23.00. Doar pe drum se fac peste 6 ore, depinde de trafic. Avantajul de a închiria un microbuz pentru un grup restrâns și a nu merge cu autocarul în excursie este că nu aștepți după ceilalți.

Astfel, deși se află la o distanță destul de mare și se parcurg multe ore cu microbuzul sau autocarul foarte multe persoane fac excursii la Cairo pentru a vizita celebrul muzeu, dar și o parte dintre piramide.

Muzeul de antichități egiptene găzduiește o vastă colecție din Egiptul Antic. Acesta are peste 120.000 de piese, iar majoritatea obiectelor de artă sunt expuse în vitrinele muzeului, restul fiind păstrate în depozite.

Interzis pozatul la Tutankhamon

Cel mai cunoscut și mai prețios artefact al Muzeului Egiptean provine din mormântul regelui Tutankhamon. Este vorba despre celebra Mască de Aur, care acoperea bandajele ce înfășurau fața regelui. Masca cântărește 11 kg și este confecționată din aur masiv. Aceasta și alte câteva obiecte tot din mormântul lui Tutankhamon se află într-o încăpere distinctă, păzită. Este singurul loc unde fotografiatul este strict interzis. Cei mai mulți sunt fascinați și de mumii.

Excursie de snorkeling la Orange Bay

În crozieră la fel dacă ești un grup mare poți să ai ambarcațiunea ta. De exemplu, una dintre cele mai faimoase atracții este Orange Bay. Se face o excursie de snorkeling la insulă. Prețul a fost de 22 euro adult și 11 euro copil intre 6 și 12 ani. Copiii peste 12 ani sunt considerați adulți. De la 0 la 5 ani au gratuit. Asta în condițiile în care pe ambarcațiune au fost peste 40 de persoane cu tot cu copii. Cei care doresc plătesc 10 euro, iar un fotograf de la ei face poze inclusiv sub apă.

Trebuie specificat că fiecare serviciu costă. De exemplu, se plătește 10 euro pentru plimbarea cu cămila, însă beduinii își cer telefonul pentru a face poze și apoi spun să le dai anumite sume de bani. Sunt foarte amabili, dar totul costă. Cer în jur de 5 dolari. Sunt unii care profită de pe turiști și trebuie mare atenție mai ales cui lăsați telefonul în mână, că îl puteți recupera doar dacă plătiți.

Plimbatul cu cămila, o atracție aparte FOTO Claudia Untaru
Plimbatul cu cămila, o atracție aparte FOTO Claudia Untaru

La piramide se pot cumpăra și suveniruri. De asemenea, se poate vizita și Sfinxul. Mersul cu cămila este unul de senzație, mai ales că te afli la o înălțime mult mai mare și peisajul din jur cu nisipul și piramidele fac plimbarea mult mai plăcută.

Este recomandat ca tot corpul să fie acoperit de haine subțiri, inclusiv capul deoarece nu sunt locuri cu umbră, se stă doar în soare. La hoteluri sau în bazare se găsesc haine specifice deșertului, însă trebuie să fiți atenți, deoarece se cere mult pe ele, mai ales în resorturi.

Pentru două ținute complete s-a cerut 170 de euro sau dolari, însă se poate negocia destul de mult. În schimb în magazinele de lângă resorturi prețurile sunt destul de bune, mai ales că le place să negociezi.

La hotel la fel dacă vrei servicii în plus trebuie să scoți bani din buzunar. De exemplu, dacă dorești să ți se aducă băuturile la șezlong îi dai ceva la băiatul care face acest lucru.

Totodată în fiecare seară sunt spectacole atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. De asemenea, se poate cina cu programare la unul dintre restaurantele cu specific. Hurghada este perfectă pentru familii, dar și pentru cei care doresc să se relaxeze și să poată și vizita.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite