Trucuri din bucătăriile resturantelor, dezvăluite de un chef: ce ingrediente se folosesc pentru un plus de savoare
0După ce a lucrat în diferite restaurante încă de la vârsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales să împărtăşească câteva dintre trucurile pe care le-a învăţat de-a lungul vremii. Acesta a dezvăluit că niciodată nu aruncă resturile de legume sau cărnuri, acestea fiind unul din secretele unui preparat extrem de gustos.
Jesse Szewczyk este chef şi lucrează în restaurante de când se ştie. Când avea 15 ani a primit primul loc de muncă şi la 16 ani a început să gătească propriile reţete. De atunci a început să strângă tot felul de trucuri care l-au ajutat să-şi îmbunătăţescă modul în care găteşte. Dintre acestea, bucătarul a ales să împărtăşească o parte cititorilor blogului său:
Resturile alimentare sunt ingredientul secret pentru un preparat gustos
Tulpinile şi frunzele legumelor, oasele sau pielea cărnurilor sunt folosite pentru a da gust mâncării. Adăugaţi-le într-un recipient de plastic pe care îl puteţi păstra în congelator. Le puteţi folosi în preparatele care presupun fierbere, pentru un plus de gust, scrie buzzfeed.com.
Pentru o aromă maximă, întotdeauna prăjiţi nucile şi seminţele înainte de a le adăuga în preparate
Pentru un gust intens, puneţi nucile sau seminţele în tigaia încinsă şi lăsaţi-le un minut-două. Aceasta este o modalitate rapidă de a intensifica aroma fără a adăuga ingrediente suplimentare.
Untul, arpagicul, sarea şi zeama de lămâie sunt ingredientele secrete folosite în restaurante
Tot ce trebuie să învăţaţi este găsirea echilibrului dintre ingrediente, iar untul, arpagicul, sarea şi zeama de lămâie pot fi de folos în astfel de situaţii.
Păstraţi verdeaţa într-un prosop de bucătărie umed
De îndată ce ajungeţi acasă de la piaţă, înveliţi verdeaţa într-un prosop de hârtie umed şi depozitaţi-o într-o pungă de plastic. Astfel o veţi păstra proaspătă mai mult timp. În cazul salatei, puneţi-o într-un prosop de hârtie uscat pentru a absorbi orice exces de umiditate.
Îngheţaţi parţial carnea înainte de a o tăia
Acest sfat este util mai ales în cazul produselor care conţin multă grăsime. Lăsaţi carnea în congelator timp de 15 minute, iar apoi o veţi putea felia mult mai uşor.
Pentru o culoare perfect aurie a fripturii, ştergeţi bine carnea înainte de a o găti
Fiecare bucătar ştie că singura modalitate de a obţine o friptură bine făcută este să usuce foarte bine carnea. Folosiţi un prosop de hârtie pentru a vă asigura că aţi îndepărtat excesul de apă.
Lăsaţi tigaia la încins până pregătiţi toate ingredientele
Plita dintr-o bucătărie profesională este mult diferită de cea pe care o folosim într-o bucătărie obişnuită. O modalitate în care puteţi aduce tigaia la aceeaşi tempratură ca cea dintr-o bucătărie de restaurant este permiţându-i să se încălzească în timp ce pregătiţi restul ingredientelor.
Aşezaţi hârtie de copt şi o altă tavă deasupra baconului pentru a preveni încreţirea acestuia
Pentru a obţine bucăţi de bacon bine făcute, fără a se încreţi, puneţi deasupra bucăţilor de bacon hârtie de copt şi apoi o altă tavă. Acest truc este valabil şi în cazul în care doriţi să faceţi biscuiti, tortilla crocantă, şi orice alt preparat care doriţi să aibă o formă super-subţire.