Trendurile culinare din 2014: frunzele de ceai, conopida şi carnea de ied

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an există câteva ingrediente care cuceresc reţetele, dar şi trendurile culinare. Dacă seminţele chia, recunoscute pentru toate proprietăţile lor, dar şi crogoşile au fost vedete în 2013, anul acesta va fi dominat de frunze de ceai şi conopidă.

La începutul fiecărui an, se citesc frunzele de ceai şi trendurile culinare ies la iveală în lunile următoare. Anul acesta, ceaiul în sine este unul dintre trenduri, după cum notează şi npr.org. 

Şi aici nu este vorba doar despre licoarea magică, ci despre frunzele de ceai, mai exact, care vor fi prezente în antreuri, deserturi şi, desigur, cocteiluri. Iar cum Starbucks şi-a deschis prima ceainărie din lume, care nu va rămâne singură mult timp, este clar că o nouă tendinţă este pe cale să se nască. 

Nu vom bea doar ceai. Distileriile artizanale cresc din ce în ce mai mult, aşa că ginul va deveni băutura anului, realizat din fructe de ienupăr. 

Cu toate că omul ştie de ele din antichitate, anul acesta alte două tipuri de cereale şi grăunţe intră în preferinţele publicului, pe lângă quinoa şi seminţe de cânepă. 

Freekeh, una dintre cerealele-vedetă din 2014

image

Teff (iarba dragostei) şi freekeh (grâu cules înainte de vreme şi prăjit) nu sună familiar acum, dar până la sfârşitul anului va exista o invazie de reţete care vor face cunoscute cerealele. 

Teff (iarba dragostei)

image

Nici seminţele, nici nucile nu sunt noi, dar cum un studiu Harvard arăta recent că oamenii care consumă nuci trăiesc mai mult şi sunt şi mai slabi, previziunea spune că va deveni snack-ul favorit al majorităţii. 

Nici vegetarianismul nu mai este pentru vegetarieni. Se pare că „Lunea fără carne” devine un obicei internaţional, chiar dacă preţ de o zi. 

Poate de aceea a şi crescut consumul de conopidă, legumă care a devenit noua „varză de Bruxelles”. Recunoscută pentru numărul slab de calorii, numărul mare de vitamine şi minerale, conopida este deja vedeta reţetelor pentru felul I, dar şi pentru restul meniului, terminând cu desertul din legume

Mâncărurile locale vor fi preferate în detrimentul overdrive-ului, iar restaurantele se vor aproviziona tot mai mult de la ferme şi grădini pentru legume şi fructe proaspete. 

Npr.org prevede şi o creştere semnificativă a consumului de carne de ied, iepure şi porumbel. Şi odată cu acesta va creşte şi consumul de za'atar (foto) sau sumac, condimente din Orientul Mijlociu folosit pentru tipurile acestea de cărnuri. 

image

The Food Network notează faptul că pâinea de brutărie va „creşte” în 2014 mai frumos ca niciodată, iar desertul preferat va fi senvişul de îngheţată. Cel mai probabil cu frunze de ceai. 

Citeşte şi:

Crogoaşa, mâncarea care a înnebunit America

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite